Teknoloji Huawei'nin bir sonraki amiral gemisinde iPhone X benzeri çentik olabilir

Huawei'nin bir sonraki amiral gemisinde iPhone X benzeri çentik olabilir

08.12.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Huawei yazılımında bulunan görüntülere göre Huawei'nin bir sonraki amiral gemisinde ekranın üstünde iPhone X benzeri bir çentik bulunabilir.

Huaweinin bir sonraki amiral gemisinde iPhone X benzeri çentik olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Can sıkıcı buluyor olabilirsiniz ama muhtemelen iPhone X'in en belirleyici özelliği ön kısımda ekranın üstündeki çentik. Sevsek mi nefret mi etsek bilemedik? Her halükarda, bunun gelecekteki iPhone'larda da olup olmayacağını bilmiyoruz.

Geçmişte birçok kez olduğu gibi, Apple ve Android akıllı telefon pazarında tasarım özellikleri veya teknolojileri birbirinden ödünç alınıyor. Açıkçası, bu hiç de fena değil. Çünkü yeni bir amiral gemisi satın aldığımızda hepimiz en iyiyi istiyoruz. Ortaya çıkan yeni bir sızıntıya göre Huawei’nin bir sonraki amiral gemisinde, muhtemelen P11'de, iPhone X’dekine benzer bir çentik olabilir.

Huaweinin bir sonraki amiral gemisinde iPhone X benzeri çentik olabilir

Birkaç XDA-Developer üyesi, Huawei yazılım dosyaları içinde oval ekran köşelerini gösteren bir görüntü keşfetti. Ancak bu görüntüde ekran köşelerinin ortasında bir girinti bulunuyor. Sistem yapılandırma dosyaları içinde bulunan bu görüntü açık bir şekilde bir çentiği işaret ediyor.

Haberin Devamı

Bilgileri doğrulamak için kullanılan diğer ayrıntılar arasında Huawei P11'in ekranının çözünürlüğü var. Rapora göre, telefonda 2160 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 6.01 inç ekran yer alacak. Ancak açılış animasyonu telefonun 2244 x 1080 çözünürlükte kullandığını gösteriyor. Çözünürlükteki bu belirli tutarsızlık, tasarım değişikliğine, yani çentik noktasına işaret ediyor.

Sizce Huawei yeni amiral gemisinde çentikli bir tasarıma mı gitmeli yoksa standart çerçevede mi kalmalı?