Teknoloji Internet Explorer Güç Kazanıyor, Chrome Kan Kaybediyor

Internet Explorer Güç Kazanıyor, Chrome Kan Kaybediyor

08.03.2013 - 13:00 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem ile bu haftanın en popüler teknoloji haberleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Internet Explorer Güç Kazanıyor, Chrome Kan Kaybediyor

Haftalık Teknoloji Haberleri - 08-03-2013

Haberin Devamı

1- Yandex Browser ile Lamborghini Gallardo Kazanma Şansını Yakalayın

Arama motoru pazarına hızlı bir giriş yapan Rus arama motoru Yandex, şimdide Yandex Browser ile tarayıcı pazarında pastadan bir pay almak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak yapılacak olan çekilişle şanslı bir kullanıcısına son model bir Lamborghini Gallardo hediye edeceğini açıklayan Yandex, kullanıcı kitlesini hızla arttırmaya devam ediyor.

2- Internet Explorer Hala En Yüksek Pazar Payına Sahip Tarayıcı

Net Applications verilerine göre dünya üzerinde hala en büyük pazar payına sahip olan tarayıcı Internet Explorer. Şimdiye kadar yayınlanan tüm sürümleri toplamda pazar payının %55.82'sini elinde bulunduran Internet Explorer'ın başarısı yakın zamanda geçilebilecek gibi görünmüyor.

Haberin Devamı

3- LG'den Dünyanın En Küçük Kablosuz Şarj Aleti

LG Electronics tarafından bu yıl Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi sırasında tanıtılan ve sadece 6.9 cm çapındaki dünyanın en küçük kablosuz şarj aleti dikkat çekmeye devam ediyor. 5-pin micros USB ile uyumlu olan WCP-300 modelli şarj aleti daha önce piyasaya sürülen şarj aletlerine göre 1.7 daha kapsamlı şarj edebilme yeteneğine sahip.

4- iWatch, iOS ile Gelecek

iWatch için iPod Nano'nun özel dokunmatik işletim sisteminin geliştirileceği söylentileri bir sonuca varmadı. Apple'dan, akıllı saatte iOS işletim sisteminin kullanılacağı haberi geldi. Saat prototipleri üzerinde çalışmaya devam eden 100 kişilik mühendis ekibinin, saatin batarya ömrünü uzatmaya çalıştığı söyleniyor.

5- Samsung Galaxy Note 2'de Güvenlik Açığı Bulundu

Terence Eden adlı kişi tarafından Galaxy Note 2'de keşfedilen güvenlik açığı, parmakları hızlı olanların, kilit ekranındaki uygulamalara ve widget'lara erişmesine olanak sağlayacak nitelikte. Acil Arama Kişileri bölümü üzerinden ulaşılan bu açığın, Samsung'un yayımlayacağı bir güncelleme ile kapatılması bekleniyor.

6- Google Plus Profil Sayfalarında Büyük Değişiklik

Majör bir güncelleme ile Google Plus kullanıcılarının profillerine yenilikler getiren Google, kapak fotoğraflarının boyutunu artırırken daha sosyal bir alan yarattı. Güncelleme, kullanıcıların, gördükleri mekanları değerlendirdikleri bir bölüm getirdi ve profil düzenlemelerini geliştirdi.

Haberin Devamı

7-Evernote Hacklendi, Şifrelerinizi Yenileyin!

Ardı adına hacklenen yazılım devlerine Evernote da katıldı. Fakat durum bu sefer biraz daha ciddi, hackerlar 50 milyon civarında kullanıcının hesap detaylarına ulaşmış durumda. Evernote bu detayların kriptolanmış olduğunu ve yeteri derecede korunduğunu iddia etse de bütün kullanıcılarına şifrelerini yenilemelerini önermekte.

8-Boğaziçi Üniversitesi Depremde Yaşam Kaybını Önleyen Bir Buluş Geliştirdi

Boğaziçi Üniversitesi'nden Ahmet Öncü ve araştırma ekibi göçük altında kalan insanların yaşam sinyallerini tespit edebilen bir cihazın prototipini geliştirdi. Cihazın depremlerde olası can kaybını öneleyebileceği ve tıpta da alternatif kullanım alanlarının olduğu belirtilmekte.

9- Samsung Galaxy S3'te de Kilit Ekranı Güvenlik Açığı

Samsung Galaxy Note 2 ve iOS 6'dan sonra bu sefer de Galaxy S3'te çıkan güvenlik açığı nedeniyle izinsiz kullanıcılar telefonunuzun kilit ekranını aşabiliyor ve bilgilerinizi çalabiliyorlar. Samsung'dan konu hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Haberin Devamı

10-128GB 4. Nesil iPad Türkiye'de Satışa Çıktı

4. Nesil iPad'lerin en yüksek kapasiteli versiyonu Türkiye'de de satışa sunuldu. Cihazın tedarikçisi Bilkom cihazın tavsiye edilen son kullanıcı fiyatını açıklayarak cihazın teknik detaylarını tüketicilerle paylaştı.

11- Microsoft'a Internet Explorer Yüzünden 500 Milyon Avro Ceza

Windows 7 yükleyen kullanıcılara diğer internet tarayıcılarını opsiyon olarak sunmayan Microsoft'a daha önce uyarı veren Avrupa Birliği Komisyonu, şirketin talepleri yerine getirmemesinden dolayı Microsoft'u 500 Milyon Avro cezaya çarptırdı. Microsoft'tan ise cezanın ödenmeyeceğine dair işaretler mevcut.

12- Internet Explorer Güç Kazanıyor, Chrome Kan Kaybediyor

2012 sonlarından itibaren kan kaybetmeye başlayan popüler internet tarayıcısı Google Chrome'un aksine Microsoft Internet Explorer yükselişte ve kullanıcı kazanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

13- Startup Weekend İzmir ile Girişimciler Bir Araya Geldi

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen Startup Weekend İzmir etkinliğinde girişimci adayları 54 saat boyunca fikirlerini ekipleri ile birlikte geliştirerek yarışmada birinci gelmeye çalıştılar. İzmir ve çevre illerden yüksek oranda katılım gerçekleşti ve 100'den fazla girişimci etkinlikte yerini aldı. Medya sponsoru olarak orada olduğumuz etkinlikten ropörtaj ve haberlerimizi buradan bulabilirsiniz.

14- Firefox OS İşletim Sistemi Güvenlik Sorunlarını Akla Getiriyor

Mobil cihazlarda faaliyet gösterecek olan Firefox OS işletim sisteminin HTML 5 temelli uygulama desteği nedeniyle güvenlik sorunlarına neden olacağı ve kullanıcıların başını ağrıtacağı düşünülüyor. Sistem piyasaya sürüldüğünde oluşacak bu durumdan dolayı pek çok güvenlik şirketi hazırlıklarını sürdürüyor.

15- Samsung Galaxy S4'ün Temel Özellikleri Gün Yüzüne Çıktı

14 Mart'ta ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek olan özel bir etkinlikle tanıtılacak olan Galaxy S4'ün bazı temel özellikleri netleşti. Son sızan bilgiler cihazın Exynos 5 yonga setine sahip olacağı ve 13 MP kameranın yanı sıra 1080p tam HD ekran çözünürlüğü sunacağı belirtiliyor. Galaxy S4'ün tanıtımını canlı Hangout yayınımızla sizlere sunacağız, sakın kaçırmayın.