Teknoloji iPhone 6S'in patlama anı görüntülere yansıdı!

iPhone 6S'in patlama anı görüntülere yansıdı!

15.05.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

ABD'deki bir telefon tamircisinde, ekranı kırıldığı nedeniyle gelen ve bataryası değiştirilmek üzere bekleyen iPhone 6s, bir anda patladı ve ardından alev aldı. Patlama anı tamircinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

iPhone 6Sin patlama anı görüntülere yansıdı

ABD yer alan bir tamirci dükkanında ekranı kırıldığı nedeniyle gelen ve bataryası değiştirilmek üzere bekleyen iPhone 6S, bir anda patladı ve ardından alev aldı. Korkunç patlama anı, tamircinin güvenlik kamerası tarafından kayıt edildi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayda patlama sonucunun lityum iyon pillerin ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha hatırlanmış oldu. Çünkü lityum iyon piller, hem tüketiceler hem de üreticiler için büyük bir problem kaynağı olarak biliniyor. Patlamaya ve yanmaya son derece müsait olan lityum iyon pillerden en çok sorun yaşayan şirketler arasında Samsung ve Apple yer alıyor.

Patlamanın etkisi ile paniğe kapılan ve alevlerin bir yangına neden olabileceğini düşünen tamirci, derhal telefona koşarak acil durum ekiplerini aradı. Tüm bu olaylar yaşanırken tamirci dükkanının güvenlik kamerası da kayda devam ediyordu.

İki yıl önce Samsung, kullanıcılara daha uzun şarj ömrü sunmak için kritik bir hata yapmış ve ‘patlayan’ Galaxy Note 7’leri piyasaya sürmüştü. Bu hata, şirketin milyarlarca dolay kaybetmesine neden oldu. Apple’ın şu ana kadar böyle kronik bir sorunu olan cihazı olmasa da lityum iyon pil kullanan her cihaz bir gün patlama riskine sahip.