Teknoloji iPhone Notlar Uygulamasına Nasıl Şifre Konulur

iPhone Notlar Uygulamasına Nasıl Şifre Konulur

22.03.2016 - 14:08 | Son Güncellenme:

Apple iPhone ve iPad’ler için iOS 9.3 güncellemesini yayınladı. Notlar uygulamasına şifre koyma seçeneği de gelen yenilikler arasında.

iPhone Notlar Uygulamasına Nasıl Şifre Konulur

Uzun süredir beklenen güncelleme pek çok vaatte bulunmuştu. Özellikle NightShift özelliği en çok öne çıkan yenilik olarak dikkat çekiyor. Ancak bununla birlikte çok fazla ihtiyaç duyulabilecek seçenek de bu güncelleme ile beraber geldi. Notlar uygulamasının şifre ile korunabilir olması da bunlardan biri. İlk bakışta notlara şifre koymak birçok kişiye önemsiz gibi görünse de çoğumuz bazı notlarımızın özel olmasını isteriz ki çoğu kişi şifre bilgilerini bu notlara kaydetmekte.

Haberin Devamı

Şu an yeni veya mevcut tüm notlarınıza Notlar uygulamasının içerisindeki paylaş menüsünden “Şifre Ekle” seçeneği ile şifre koyabiliyorsunuz. Tek tek dilediğiniz notu şifre korumalı hale getirebiliyorsunuz ancak hepsine giriş yapacağınız şifre aynı olmak durumunda. Aynı zamanda Touch-ID yani parmak izi ile de erişim sağlamanız mümkün. Ek bilgi olarak ise belirleyeceğiniz şifrenin Apple ID şifrenizle aynı olamayacağını hatırlatmakta fayda var.

Şifre ile korunan notlarınızın altında bir kilit sembolü ve “şifre korumalı” yazısı belirecektir. Şifreyi bir kere girdiğinizde ise uygulamayı kapatana kadar veya telefonu yeniden başlatana kadar notunuz görülebilir olacaktır.


Yazarlar