Teknoloji iPhone Pro geliyor: Çentik tamamen gidiyor mu?

iPhone Pro geliyor: Çentik tamamen gidiyor mu?

02.03.2021 - 09:30 | Son Güncellenme:

Gelecek iPhone modeli için bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone hakkında yeni bir rapor yayımladı. Kuo'ya göre 2022 yılında iPhone Pro/ iPhone 14 Pro olarak adlandırılacak bir telefon gelecek ve bu telefonda çentik olmayacak.

iPhone Pro geliyor: Çentik tamamen gidiyor mu

Apple'ın en son piyasaya sürdüğü iPhone modeli olan 12 serisi, bazı noktalardan yepyeni özelliklere sahipti. Kamera performansı ve tasarımı noktasında değişiklik yapan Apple bazı beklenen özellikleri de getirmemişti. Diğer modele kaldığı düşünülen bu özelliklerden 'büyük çentik' tasarımına 2022 yılında veda ediyor olabiliriz zira ünlü Apple analisti Kuo, iPhone Pro/ iPhone 14 Pro olarak adlandırılması beklenen telefonun ön kamerasının bir ekran deliği şeklinde karşımıza çıkacağını söylüyor. 

Haberin Devamı

Apple radikal değişikliklere girişecek mi?

iPhone Pro'ya ek olarak iPhone SE'nin 5G versiyonun da geleceği söyleniyor. TF International Securities'den Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun yeni raporu, Apple'ın 2022 iPhone serisindeki iki değişiklikle ilgili olarak yorumda bulunuyor. iPhone Pro hakkındaki başlığa ek olarak, rapordaki diğer detay ise iPhone SE ile ilgili.

Kuo, 2022'de Apple'ın güncellenmiş işlemci ve 5G desteği ile bir iPhone SE piyasaya süreceğini söylüyor. Bu yeni SE'nin ise tahmin edilen özellikleri arasında 4.7 inçlik bir ekran ve Touch ID olması bekleniyor. Apple'ın 5G destekli giriş seviyesi iPhone'unun 5G cihaz satışlarını gerçekten artırması hedefleniyor.