Teknoloji LG'den 16 arka kameralı bir akıllı telefon gelebilir

LG'den 16 arka kameralı bir akıllı telefon gelebilir

26.11.2018 - 11:36 | Son Güncellenme:

LG, 16 arka kameralı bir telefon için patent aldı. 16 kamera ile kullanıcılar birden fazla lensi kombine ederek farklı tarzda fotoğraflar çekebilecekler.

LGden 16 arka kameralı bir akıllı telefon gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung Galaxy A9 (2018) sahip olduğu 4 kamerayla en fazla arka kameraya sahip telefon olsa da HMD Global, Nokia 9 ile bunu geçmeyi planlıyor. Ancak LG de 16 arka kameralı bir telefon için patent aldı.

Patent, Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından verildi. Patentteki görüntüler, kameraların 4 × 4 ızgarada düzenlendiğini gösteriyor. Kullanıcılar bir fotoğraf çekmeden önce birden fazla lensi bir araya getirip kombinleyebilecek. Hatta farklı kameralar tarafından çekilen fotoğraflar, tek bir fotoğraf veya hareketli bir görüntüde birleştirilebilecek.

LGden 16 arka kameralı bir akıllı telefon gelebilir

Patentteki 16 kamera, cep telefonunun arka tarafa veya ikincil bir ekrana entegre edilmiş bir “ayna” ya sahip olabileceğini belirttiği için selfie fotoğraflarını çekmek için de kullanılabilir. Buna rağmen, telefon hala video görüşmeleri veya selfie'ler için bir ön kameraya da sahip olacak.

Haberin Devamı

Patent ayrıca, telefonun arkada bir çeşit touchpad özelliğine sahip olabileceğinden dse bahsediyor. Bu yeni değil. Birkaç yıl önce Doogee telefonu kontrol etmek için kullanabileceğiniz touchpad'e sahip bazı akıllı telefonlar piyasaya sürdü. Bahsedilen patentin başka bir özelliği de kameraların katlanabilir telefona uygulanması.