Teknoloji Microsoft göz tarama teknolojisini bir adım daha ileri taşıyacak

Microsoft göz tarama teknolojisini bir adım daha ileri taşıyacak

17.04.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

Windows Hello ile cihazlara göz tarama ve yüz tanıma gibi ek güvenlik önlemleri getiren Microsoft, son patentiyle bunu bir adım daha ileriye götürecek.

Microsoft göz tarama teknolojisini bir adım daha ileri taşıyacak

Microsoft, Windows 10 işletim sistemiyle birlikte, güvenlik için "Windows Hello" adını verdiği bir teknoloji duyurmuştu. Windows Hello, kullanıcılara yüz ya da parmak iziyle cihazlara giriş yapma imkanı veriyordu. Microsoft yeni atılımıyla bir adım ileri sıçramayı hedefliyor.

Haberin Devamı

ABD kaynaklı haberlere göre Microsoft, gelecek nesil cihazlarda kullanmak amacıyla daha gelişmiş iris (göz) tanıma patenti almayı başardı. Kayıtlardan incelenebilen patent başvurusuna göre, sistem göze birçok açıdan ışık tutacak çeşitli bileşenlerden oluşuyor. Işık işlemiyle birlikte kamera, gözün farklı örneklerini fotoğraflıyor ve farklı veri noktaları meydana getiriyor.

Microsoft göz tarama teknolojisini bir adım daha ileri taşıyacak

Microsoft'un yeni teknolojisi, bu verileri kullanıyor ve iddiaya göre donanımlardaki standart okuyucuların aksine gerçek bir göz ile bir fotoğraflanmış bir gözü tam manasıyla ayırt edebiliyor. Böylelikle, verilerin geçerliliğini doğrulamak için ek adımlarla güvenlik yükseltilmiş oluyor.

Microsoft'un henüz patent aşamasında tuttuğu yeni teknolojisini ne zaman kullanmaya başlayacağı belli değil. Öte yandan Microsoft, bu teknolojinin patentini lisanslayarak diğer şirketlerden gelir elde etme yoluna da gidebilir.