Teknoloji Microsoft, oyunculuğun tarihini değiştiren fareyi yeniden üretiyor

Microsoft, oyunculuğun tarihini değiştiren fareyi yeniden üretiyor

02.07.2018 - 14:22 | Son Güncellenme:

Microsoft'un 1996'da çıkardığı ve günümüz oyuncu farelerinin ilk prototipi olan IntelliMouse geri dönüyor. Microsoft, 22 yıl sonra IntelliMouse 2018'i satışa sunacak.

Microsoft, oyunculuğun tarihini değiştiren fareyi yeniden üretiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

1996 yılında piyasaya sürüldüğünde, orijinal Microsoft IntelliMouse devrimci bir şey değildi. Ancak oyunseverler, ergonomik tasarımı, duyarlı düğmeleri ve kaydırma tekerleği nedeniyle bu mouse'u olduça sevdi.

Günümüzün oyun fareleri endüstriyel tasarımlar, renkler ve çoklu programlanabilir düğmelere sahip olma eğiliminde olmasına rağmen, en yeni IntelliMouse, piyasaya sürüldüğü zamanki özellikleri yeni nesillere vaat ediyor. Fare en son IntelliMouse 3.0 adıyla 2003 yılında karşımıza çıkmıştı.

Oyunda gecikmeyi azaltan sadece kablolu versiyon var ve kırmızı "arka lamba" daha yumuşak beyaz ışıkla değiştirildi. Özellikleri Microsoft Surface Precision Mouse ile karşılaştırılabilir, BlueTrack sensörü 3200'e kadar dpi değeri sunuyor.

Haberin Devamı

Farede üçü programlanabilir beş düğme bulunuyor. Sol ve sağ tıklama için aynı Omron anahtarları kullanıldı. Orta teker ve yan düğmeler için üç adet Kailh anahtarı eklendi.

Windows 7 ve üstü her şeyle çalışacak şekilde tasarlanmış olsa da, Mac OS ile çalışmıyor. Çünkü Mouse ve Klavye Merkezi yazılımındaki düğme yapılandırma seçenekleriyle uyumlu değildir.

IntelliMouse 2018'in fiyatı ise 40 dolar.