Teknoloji Microsoft ve BM, belgesiz kişiler için dijital kimlikler sunacak

Microsoft ve BM, belgesiz kişiler için dijital kimlikler sunacak

20.06.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen ID2020 zirvesinde Microsoft, kendilerini tanıtabilecek herhangi bir belgeye sahip olmayan kişiler için ilk dijital kimlik prototipini tanıttı.

Microsoft ve BM, belgesiz kişiler için dijital kimlikler sunacak

Microsoft ve ortakları Accenture ile Avanade, ID2020 zirvesinde kendilerini tanıtabilecek/ispatlayabilecek herhangi bir belgeye sahip olmayan kişiler için ilk dijital kimlik prototipini tanıttı. Bu sayede kimliği olmayan insanlar eğitim, sağlık, oy kullanma gibi temel haklardan faydalanabilecek.

Haberin Devamı

Blockchain teknolojisiyle oluşturulan kimlik, gizliliği ve güvenliği korurken aynı zamanda kişilerin her yerde takip edilmesini de sağlayacak. Blockchain aynı zamanda bu belgenin şeffaf olmasını ve daha kolay ulaşılabilmesini de sağlıyor. Böylece kişi kaybettiği belgelerini mülteci olarak bulunduğu ülkedeki yetkililere sunabilecek.

Ancak her geçen gün artan kimlik sahibi olmayan insanlar sayısı bu kimliklerin kullanıma sunulma süresini uzatabilir. Hedef kimlik sahibi olmayan bütün insanlara 2020'ye kadar dijital kimlikleri vermek. 2030'a kadar ise hangi uyruktan olursa olsun herkesin dijital ortamda bir kimliğe sahip olmasını sağlamak.