Teknoloji NASA'nın trilyonlarca dolar değerindeki yeni görevi

NASA'nın trilyonlarca dolar değerindeki yeni görevi

30.03.2021 - 09:21 | Son Güncellenme:

NASA, 10 katrilyon dolarlık asteroite gideceğini duyurdu. 16 Psyche asteroitine gitmeye hazırlanan NASA, uzay sondası için son montajları yapıyor. Aracın asteroite 2022 yılının ağustos ayında fırlatılması planlanıyor. Ağustos ayında fırlatılacak araç 2026 yılında asteroite ulaşması bekleniyor.

NASAnın trilyonlarca dolar değerindeki yeni görevi

NASA'nın uzay görevleri arasında yer alan 10 katrilyon/kentilyon(10.000.000.000.000.000.000) dolarlık gök taşı 16 Psyche, oldukça değerli ve bilim insanlarının oldukça ilgisini çekiyor. Bir süredir heyecanla beklenen Psyche görevinde sona doğru yaklaşıldığının sinyali verildi. 

Haberin Devamı

Bu gök taşı Mars ve Jüpiter arasında bir kuşakta yer alıyor. Bulunduğu kuşağın en büyük cisimlerinden biri olan 16 Psyche, 226 kilometrelik çapıyla dudak uçuklatıyor. Bu devasa gök cisminin isimlendirmesinde ise Yunan Mitolojisinden esinlenilmiş. Ölümlü olmasına rağmen sonrasında ölümsüz olan Psyche'nin hikayesi bu gök taşının isimlendirilmesinde kullanılmış. 

DÜNYA DIŞI YAŞAMI ARAŞTIRMADA ÖNEMLİ GÖREV

Bu gök taşından temelde faydalanılmasının sebebi madenlere sahip olması ancak NASA tarafından yapılan açıklamada şu anda gök taşından Dünya'ya maden getirebilecek bir teknolojiye sahip olmadığımız yönünde oluyor. 

16 Psyche'nin 10 katrilyon dolarlık değeri bulunuyor. Hubble Uzay Teleskobu'nun yakaladığı görüntülerde gök taşının kayalık ve buzdan ziyade metalik bir yapıda olduğu dikkat çekiyor. Bu nedenle demir ve nikel gibi  madenlerin bu devasa gök taşında bulunabileceği söyleniyor. 

Haberin Devamı

NASAnın trilyonlarca dolar değerindeki yeni görevi

Bu görevin bir diğer önemli tarafı ise Dünya'nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunun anlaşılmasında önemli bir rol oynayacak olması. 

Bunun yanı sıra 10 katrilyon doların daha iyi anlaşılması için şöyle bir örnek vermemiz gerekiyor. Dünya'nın küresel ekonomisinin toplam değeri 2019 yılı itibarıyla yaklaşık 142 trilyon dolar, yani 10 katrilyon bunun katbekat üstü oluyor.