Teknoloji Plüton’a Özel Pul

Plüton’a Özel Pul

01.06.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

2015 yılında bütün internet Nasa’nın New Horizons uzay aracının Plüton’u fotoğraflamasını konuştu.

Plüton’a Özel Pul

Ocak ayında Amerikan Uzay Ajansı yapacağı Plüton uçuş görevini duyurmuştu. Kesinlikle bu görev geçtiğimiz yılın en önemli bilimsel keşfi olabilir. Bu sene ise bu keşif iki yeni pul ile ödüllendirildi. Pullarda New Horizons ve çektiği fotoğraf yer alıyor.

Haberin Devamı
Tarihte Önemli Bir An

New Horizons fırlatıldıktan sonra tam dokuz yıl boyunca dur durak bilmeden uzayda ilerleyerek Plüton‘a ulaştı ve insanlık tarihinde ilk defa bu küçük gezegenin fotoğrafları çekilebildi. Amerikan Posta Servisi ise bu olayı bugün duyurduğu pullar ile kutladı. Pullar New York’ta bulunan World Stamp Show‘da yapılacak olan bir seremoni ile tanıtılacak. Bu Plüton’un yer alacağı ilk pul değil ancak küçük gezegenin ilk defa doğru düzün şekilde görülebileceği ilk pul olacak. 1991 yılında posta servisi bu küçük gezegenin puluna Henüz Keşfedilmedi yazmıştı. New Horizons takım lideri Alan Stern 1990ların başından beri gezegeni o pula koymak istediğini açıklamıştı. Sonunda NASA 2006 yılında mekiği fırlattığında bu pullardan mekiğin içine de kondu.

Haberin Devamı

Posta servisi NASA‘nın bu başarısını küçük gezegenin fotoğrafını pul serisine ekleyerek kutladı. New Horizons’ın ve minik gezegenin yer alacağı pullarda ise Keşfedildi! ibaresi yer alıyor. Tabi bu pul kendinden önceki pul gibi 7.5 milyar kilometre yol gitmeyeceği için şanslı.