Teknoloji Razer Anzu ile akıllı gözlük pazarında boy gösteriyor

Razer Anzu ile akıllı gözlük pazarında boy gösteriyor

05.03.2021 - 09:59 | Son Güncellenme:

Akıllı gözlük piyasasına yeni bir cihaz ile giriş yapan Razer, Google'ın ve Amazon'un akıllı gözlüklerine tasarım noktasında gönderme yapıyor. İşte oyuncu ekipmanlarının gülen yüzü Razer'dan yeni akıllı gözlük modeli:

Razer Anzu ile akıllı gözlük pazarında boy gösteriyor

Razer imzalı olarak karşımıza çıkan Anzu, klasik akıllı gözlüklerden oldukça farklı bir yapıya sahip. Daha önce tanıtılan Bose'un akıllı gözlüklerinde de bulunan bir düzeneğe ev sahipliği yapıyor. Anzu hem ikiye katlanabiliyor hem de özel bir mavi filtre sistemi bulunuyor. Çevresel sesleri tamamen kısmadan duymayı sağlayan gözlük, Amazon'un Echo Frames'tan en büyük farkı elbette varsayılan bir özellik olarak 'mavi ışığa karşı' filtreleme sunması oluyor. 

Haberin Devamı

Razer Anzu akıllı gözlük tarafında yeni bir alternatif

Razer'In bu yeni akıllı gözlüğü tasarımsal olarak oldukça şık ve sade görünüyor. Hem yuvarlak yapıda hem de dikdörtgen olarak sunulan bu gözlükler, güneş gözlüklerine kısa sürede dönüşebilen bir formda. 

Razer Anzu ile akıllı gözlük pazarında boy gösteriyor

Akıllı gözlük yan tarafta bulunan dokunmatik tuşlar sayesinde yönlendirme yapmayı sağlıyor. Bu yönlendirmeler arasında müzik çalmayı başlatmak ve durdurmak, aramaları kabul etmek veya reddetmek gibi kontrolleri yapmayı sağlıyor. Akabinde bu dokunmatik kontroller aynı zamanda oyun modunu açmak için de kullanılabiliyor. 

Razer Anzu ile akıllı gözlük pazarında boy gösteriyor

USB-A şarj girişi ile desteklenen gözlük, yüzde 35 oranında mavi ışık filtrelerini engelleyebilen lenslerle beraber IPX4 sertifikasına sahip. UVA/UVB güneş gözlüğü lensleriyle gelen gözlük 200 dolarlık bir fiyat etiketiyle kullanıcıyla buluşuyor.