Teknoloji Safari artık Spotify'a tarayıcı desteği sunmuyor

Safari artık Spotify'a tarayıcı desteği sunmuyor

12.09.2017 - 10:02 | Son Güncellenme:

Spotify'ın tarayıcı üzerinden şarkı dinlemenize olanak sağlayan web player'ı yeni bir güncellemeyle artık Mac bilgisayarlarda bulunan Safari tarayıcılarda kullanılamıyor.

Safari artık Spotifya tarayıcı desteği sunmuyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Spotify şarkılarını tarayıcı üzerinden dinlemek için Safari kullanıyorsanız, yeni bir plana ihtiyacınız olacak. Dinleyiciler Spotify'in web oynatıcısının artık Safari ile çalışmadığını keşfetti. Kullanıcıların bu problemi çözmek için farklı tarayıcı veya Spotify’ın Mac uygulamasını kullanması gerekiyor.

Mac Generation, kararın Spotify'ın müzikleri korumak için kullandığı Widevine adlı kopya koruma eklentisiyle alakalı olabileceğinden şüpheleniyor. Spotify, Widevine'e güvenilir bir şekilde erişmeden, Safari'nin teknik olarak mümkün olmasına rağmen düzgün oynayacağını garanti edemiyor. Apple ise bu yazılımı sebebi bilinmeyen bir şekilde kendi yazılımları içerisinde istemiyor.

Safari'nin ilerleyen dönemde Spotify’ın tarayıcı versiyonuna destek verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor. Spotify’ın resmi sayfasında desteklenen tarayıcılar arasında Chrome, Firefox, Edge ve Opera bulunuyor.