Teknoloji Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

21.09.2017 - 12:55 | Son Güncellenme:

Samsung, gençlerin beklentilerini karşılamak üzere geliştirdiği Galaxy On7 Prime akıllı telefonunu inceledik. Metal kasa ve 3300 mAh bataryayla gelen Galaxy On7 Prime gençlerin isteklerine yanıt verebiliyor mu hep birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung'un ileri teknoloji akıllı telefonları -özellikle Note 8- bizi son zamanlarda gösterdikleri performansla etkilemeyi başardı. Ne yazık ki, aynı şey daha uygun fiyatlı olan orta segmet telefonlar için söylenemez. Bunun nedenlerinden biri, her fiyat seviyesinde daha iyi özellikler sunan yeni Çin tedarikçilerinin girişi.

Yeni Samsung Galaxy On7 Prime, metal bir gövde, 4G desteği, büyük bir batarya ve parmak izi tarayıcıya sahip. Galaxy On7 Prime, ilk bakışta kendi fiyat segmentinde sağlam bir rakibe benzese de beklentileri karşılayabilecek mi? O halde Galaxy On7 Prime’ın detaylı incelemesine başlayalım.

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

TASARIM VE EKRAN

Samsung kullanıcıları, Galaxy serisinde çeşitli tasarım eksikliği konusunda yıllardır şikayetçiler. Güney Koreli şirket, premium segmentinde tasarım açısındandeğişiklikler yapmış olsa da, bütçe dostu ve orta sınıf modelleri hala eski Samsung stilini taşıyor. Galaxy On7 Prime’da ne yazık ki aynı kalabalığın bir parçası.

Haberin Devamı

Kapasitif tuşlar her iki tarafa yerleştirilmiş olarak, ekranın hemen altında fiziksel Home düğmesiyle birlikte yer alıyor. Metal arka panel eklenmesiyle, On7 Prime sağlam bir şekilde inşa edilmiş gibi görünüyor ve yuvarlatılmış kenarlar cihazın tutulmasını kolaylaştırıyor. 8 mm kalınlığında ve 167 gram ağırlğında olan Galaxy On7 Prime, elde hafif hissettiriyor. 3.5 mm ses girişi ve Micro-USB bağlantı noktası altta yer alıyor. Telefonun ön yüzünde tuşların dışında Samsung logosu ve ön kamera yer alıyor. Daha fazla logo isterseniz cihazın arkasında bakabilirsiniz.

Metal gövde kesinlikle bu telefona kendi fiyat aralığında rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor. Ayrıca ön tarafta 2.5D Corning Gorilla Glass bulunuyor ki bu da premium hissi veriyor.

On7 Prime, 5.5 inçlik bir ekran boyutuyla tek elle kullanım için ideal değil. Örneğin tek elle cihazı kullanırken üst menüyü yukarıdan aşağı indirirken zorlanabilirsiniz. Metal arka panel ayrıca telefonu hafif kayganlaştırıyor. Özellikle de terli eller için.

Cihazın çevresindeki tuşlara bakacak olursak. Cihazın sağında güç düğmesi ve tek bir hoparlör ızgarası; solunda ses tuşları, SIM ve microSD kart yuvalarını bulabilirsiniz. Samsung, On7 Prime ile ayrı SIM ve microSD kart yuvalarına vurgu yapmış. Bu, kullanıcıların iki SIM veya bir SIM ve bir microSD kartı kullanmasını tercih etmesini sağlayan melez yuvalara göre bir avantaj.

Haberin Devamı

O7 Prime'ın arka paneli, minimalist bir tasarımla oldukça şık görünüyor ve birincil kamerayla tek LED flaşı barındırıyor. Arka panelin tamamen metal olmadığına dikkatinizi çekmek istiyorum. İlk bakışa baştan aşağı metalik bir his uyandırsa da üst ve alt kısımlar plastikten yapılmış.

Galaxy J7 Prime'ın parmak izi tarayıcısı Home düğmesinin içine gömülmüş ve bu kullanımı her zaman kolaylaştırıyor. Cihazın kilidini açmak için parmak izi tanıma kısmen iyi çalışıyor. Ana ekran düğmesine iki kez hafifçe basıldığında anında kamera başlatılıyor ve bu telefon kilitli iken bile çalışıyor.

Samsung Galaxy On7 Prime, 5.5 inç Full HD (1080x1920 piksel) ekrana sahip. Bu ekran, canlı bir görüntü sunuyor ve güneş ışığında altında bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Ekranda renkler iyi görünüyor ve siyah seviyeleri de iyi. 401ppi piksel yoğunluğu sayesinde metinler bile keskin görünüyor. On7 Prime’nın ekranı video izlemek ve oyun oynamak için harika. Ekran-kasa oranı ise ortalama yüzde 73.3.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

PERFORMANS

Yeni Galaxy On7 Prime, 1.6GHz hızında ve 3GB RAM ile birleştirilmiş sekiz çekirdekli Exynos 7870 işlemcisiyle güçlendirilmiş. 32GB dahili depolama alanı bulunurken 256GB'a kadar microSD kartlar da destekleniyor. GPU kısmında ise Mali-T830 rol alıyor.

Dual SIM desteğine sahip Galaxy On7 Prime, 4G bağlantısına sahip iki Nano-SIM'i de destekliyor, ancak tek seferde yalnızca bir kişi 4G'ye bağlanabiliyor.

Android 6.0 Marshmallow ile çalışan Galaxy On7 Prime’da Samsung'un kendi TouchWiz kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. Yıllar geçtikçe Samsung, TouchWiz UI üzerinde çalışmış ve şimdi birkaç yıl önce olduğundan çok daha hafif. En büyük değişikliklerden biri de bloatware miktarındaki azalmalar. Yani Android cihazınızda çoğu zaman gereksiz olan önceden yüklü uygulamalar.

Haberin Devamı

Üst düzey Samsung akıllı telefonlarına çok benzeyen On7 Prime, Word, Excel, OneDrive, OneNote, PowerPoint ve Skype da dahil olmak üzere birçok Microsoft uygulaması ile birlikte geliyor. Ana ekranda ayrıca Gmail, Chrome, Google Arama, YouTube, Drive, Play Müzik, Play Filmler ve TV, Hangouts ve Fotoğraflar gibi Google uygulamaları içeren bir Google klasörü bulunuyor.

İnceleme döneminde Samsung Galaxy On7 Prime, verdiğim çoğu görevin üstesinden gelebildi. Sekiz çekirdekli işlemci gerçekten iyi performans gösterdi ve bu yönden pek şikayetim olmadı. Dead Trigger 2 gibi oyunları kolayca açan cihazın görevli işlemler iyiydi ve uygulamaları da hızlı bir şekilde başlatabildi. Cihazı kullanırken, yaklaşık 1 GB’lık RAM’in boşta olduğunu fark ettim. Bu arada 32 GB’lık depolama alanın yaklaşık 24 GB’ını kullanabiliyorsunuz.

5.5-inç ekran, videoları izlemek ve oyun oynamak için ideal. Hoparlörlerden gelen ses kalitesi şaşırtıcı derecede iyi ve daha yüksek ses seviyelerde çarpıtma veya gürültü fark etmedim. Kutu içerisinde çıkan kulaklıkların ses kalitesi de orta seviyede. Galaxy On7 Prime’ı alanların aynı zamanda 299 TL değerindeki Level U kulaklığına da sahip olacağını hatırlatalım. Biz ise kutu içinden çıkan normal kulaklıklarla testimizi gerçekleştirdik.

Bununla birlikte Galaxy On7 Prime'daki parmak izi tarayıcısı beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Çoğu zaman işe yarasa da bazen birkaç saniye boyunca Home düğmesini basmam gerekti. On7 Prime'ın altında fiyatlandırılan akıllı telefonlarda daha iyi ve hızlısını görmüştük.

Samsung Galaxy On7 Prime, AnTuTu'da 45.795, 3D Mark Ice Storm Extreme'den 5019 puan aldı. GFXBench'te ise telefon sadece 11fps'yi gördü.

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

PİL

Samsung Galaxy On7 Prime, çıkarılamayan 3300mAh batarya ile destekleniyor. Video döngü testinde, telefon 14 saat 50 dakika çalışabildi ki performansı bu fiyat bir telefon için fena sayılmaz. Orta seviye kullanımda, Galaxy On7 Prime neredeyse 36 saat dayanabildi, daha sonra şarj etmek zorunda kaldım.

Düzenli telefon görüşmelerinin yanında Messenger, Outlook, Gmail, WhatsApp, Facebook ve Twitter da neredeyse tamamen arka planda açık kaldı. Ayrıca kamerayı ara sıra kullandım ve diğer gündelik işleri yaparken müzik dinlemeyi de ihmal etmedim. Yoğun oyunları seansları ve YouTube’tan video izlemeyi de eklediğimde, pil ömrü 12 saatten daha kısa bir sürede bitti. Ancak bu hala oldukça standart bir durum.

İnceleme döneminde ultra güç tasarruf modu telefonu şarj edemediğimde birkaç kez yardımıma koştu. Pil süresini uzat seçeneğinin seçilmesiyle, kullanıcılara çok sayıda özelliğin gittiğini ve sınırlı telefon işlevlerinin kaldığını da belirtelim. Bu seçenek, kullanıcılara olağan pil ömrünün iki katına kadar süre verdiğini ekleyelim.

Samsung, On7 Prime hızlı şarj desteği sunmuyor, ancak yaklaşık 30 dakikada sıfırdan yüzde 40'a çıkabiliyor. Bu hiç de fena sayılmaz. Telefonu sıfırdan tamamen şarj etmek iki saatten biraz az sürdü. Kısaca On7 Prime sizi bir gün rahatlıkla idare edebilir. Hafif ve orta kullanımda ise bu bir buçuk gün bile olabilir.

Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

KAMERA

Galaxy On7 Prime, kullanıcılara f/1.9 diyafram açıklığı ve LED flaşı olan 13 MPbir arka kamera sunuyor. Büyük diyafram, ahizenin çekim başına daha fazla ışık yakalamasını ve gündüz ayrıntılı fotoğraflar elde etmesini sağlıyor. On7 Prime ile çekilen karelerin çoğu iyi renklere sahip ve netti. Telefonun odaklamayı hızla kilitleyebildiğini fark ettim, ki bu bir avantaj.

Yapay veya düşük ışıkta, Galaxy On7 Prime ile yapılan çekimler net görünse de tam boyutlu kontrol edildiğinde gürültüler görülebilir. Genel olarak, On7 Prime'daki arka kamera, çeşitli koşullarda iyi performans gösterdi. Bununla birlikte Samsung'un video için birkaç seçenek daha sunabileceğini umuyordum. Telefon, maksimum Full HD çözünürlükte video kaydedebiliyor.

8 megapiksellik ön kamera, selfie’lerin daha detaylı olması için f/1.9 diyafram açıklığıyla geliyor. Düşük ışık koşullarında, ön kamera çok fazla gürültülü çekimler yaptı. Bu daha iyi olabilirdi. Öte yandan On7 Prime'daki kamera uygulamasının kullanımı kolay ve gerçekten hızlı bir şekilde çalışıyor.

SONUÇ

Galaxy On7 Prime’ın metal gövde, 3300mAh büyük pil gibi gibi birçok özelliği var. 5,5 inçlik büyük ekrana bir sahip olmasına rağmen, On7 Prime'ın yönetilmesi nispeten kolay. Fiyat noktasında ise telefonun kullanımı oldukça zevkli ve işlevsel.

Kısaca paranızın karşılığını almaya çalışıyorsanız, On7 Prime'ı göz ardı etmek oldukça zor. Samsung Galaxy On7 Prime’a altın sarısı ve siyah renk seçenekleriyle 1499 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • İyi tasarlanmış
  • Güneş ışığı altında kullanılabilir ekran
  • İyi pil ömrü

EKSİLERİ

  • Düşük ışık koşullarında kamera performansı daha iyi olabilir
  • Parmak izi tarayıcısı bazen parmağı tanımayabiliyor