Teknoloji Samsung'un katlanabilir telefonu tek parça esnek ekran olmayacak

Samsung'un katlanabilir telefonu tek parça esnek ekran olmayacak

30.11.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

Samsung, geçtiğimiz dönemde katlanabilir telefonunu tanıtmıştı. Samsung'un yeni patentine göre katlanabilir telefon, tek parça esnek bir ekran yerine iki farklı ekrandan oluşacak.

Samsungun katlanabilir telefonu tek parça esnek ekran olmayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu ayın başlarında Samsung, katlanabilir akıllı telefonunu, kamufle edilmiş bir şekilde de olsa doğruladı. Samsung, şimidyse cihazın nasıl çalışabileceği konusunda oldukça güçlü ipuçları veren yeni bir patent aldı.

Patentte tarif edilen akıllı telefon, bir tane büyük bükülebilir ekran yerine yan yana yerleştirilmiş iki adet uçtan uca ekran kullanıyor.

Samsungun katlanabilir telefonu tek parça esnek ekran olmayacak

Samsung'un katlanabilir telefonlarla birlikte geliştirdiği One UI arayüzü, ekranın sağ tarafını boşaltacak. Ayrıca, patentte tarif edilen cihaz, katlandığında otomatik olarak harekete geçen arkada ayrı bir ekran içeriyor. Bu, tüm içeri sığdırmak için daha büyük panelde bulunan içeriği küçültüyor.

Samsung henüz kamera detaylarını açıklamamasına rağmen, katlanabilir cihaz iki arka ve bir ön kameraya sahip olabilir. Ayrıca, katlanabilir telefonda 3.5 mm jack girişi de bulunacak.

Yazarlar