Teknoloji Silicon Valley Yeni iPhone’u Arıyor

Silicon Valley Yeni iPhone’u Arıyor

10.04.2016 - 17:04 | Son Güncellenme:

Silicon Valley için garip zamanlar yaşanıyor. Hala daha bir çok girişime çok yüksek miktarlar da yatırımlar yapılabiliyor ama ise yeni iPhone’u bulmak.

Silicon Valley Yeni iPhone’u Arıyor

Büyük şirketler çuvallarca para harcayıp küçük firmaları bünyelerine katıyorlar fakat hala daha Silicon Valley‘de kimse parasını neye yatıracağını bilmiyor. Günümüzde Silicon Valley’de konuşulanlar tıpkı akıllı telefonların ilk zamanlarında ki gibi. 2009 yılında teknolojinin hangi yöne doğu gideceğini kolayca söyleyebilirdiniz. Eline iPhone alan herkes çok yakın zamanda insanların çok güçlü bilgisayar özelliklerine sahip telefonlar kullanacağını biliyordu. Hem de iletişimden alışverişe kadar.

Haberin Devamı

Bu yolda bir çok savaş görüldü ve bir çok soru cevaplandı. Özellikle Apple ve Google bu sürecin en büyük oyuncuları oldu. Bu sürede oldukça yavaş gelişen Yahoo gibi, sürekli doğru ata oynayan Facebook gibi ve yeni fırsatları değerlendiren Uber gibi firmalar da oldu. Herkes akıllı telefonların bir çok değiştirdiği konusunda hemfikir. Artık akıllı telefon sektörü doyuma ulaşıyor peki sırada ne var. 2009’da konuşulan konulara geri döndük peki iPhone’un yerinde bu sefer kimler var? Yapay zeka ve chatbotları bu aralar oldukça popüler. Büyük teknoloji firmaları ve girişimciler yapay zekaya yatırım yapıyor. Robotlar ve endüstriyel otomasyonlar oldukça yükselişte olan bir trend. Internet of things gün geçtikçe hayatımıza giriyor ve Silicon Valley’de çok fazla internet of things girişimi bulunuyor. Ulaşım ise teknoloji firmalarının yeni gözdesi. Apple, Google ve Uber gibi firmalar sürücüsüz arabalar üzerinde çalışıyor ve büyük bir ihtimalle 10 yıl sonra bir çok insan bu tarz araba sahibi olacak.