Teknoloji Sony ve Microsoft gibi firmalara saldırılar düzenledi, hapis cezası aldı

Sony ve Microsoft gibi firmalara saldırılar düzenledi, hapis cezası aldı

26.04.2017 - 11:33 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yaşayan 20 yaşındaki bir genç, çeşitli oyunlara ve oyun servislerine gerçekleştirdiği DDoS saldırıları nedeniyle iki sene hapis cezası aldı.

Sony ve Microsoft gibi firmalara saldırılar düzenledi, hapis cezası aldı

Üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Adam Mudd, İngiltere’nin Old Bailey mahkemesi tarafından 2 senelik hapis cezasına çarptırıldı. Mudd 16 yaşından beri, 16 yaşındayken geliştirdiği Titanium Stresser isimli bir programla aralarında Minecraft, Xbox Live, Microsoft, TeamSpeak'in de bulunduğu pek çok şirkete ve yazılıma saldırı düzenliyordu. The Guardian'ın haberine göre bu yazılımı 387 bin sterlin karşılığında siber suçlulara satan Adam Mudd, 1.7 milyon saldırıya aracılık etmekten iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mudd’ın kendi başına yaklaşık 600 DDoS saldırısı gerçekleştirdiği ve hatta bu saldırıların birisinde kendi üniversitesini hedef aldığı biliniyor. Hakim Michael Topolski, Adam Mudd'ın ailesinin "mükemmel saygıdeğerlikte ve ilgili bir aile" olduğunu kaydetti. Hakime göre Mudd'ın işlediği siber suçlar, "Grönland'dan Yeni Zelanda'ya, Rusya'dan Şili'ye" kadar sorunlara sebep oldu.