Teknoloji Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

21.04.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

iPhone X, Samsung Galaxy S9 ve daha fazlası için küçük ama kablosuz bir şarj cihazı arayanlar için Spigen’in F306W adlı modelini  inceledik. Telefonunuza herhangi herhangi bir kablo takmadan daha fazla güç pompalamak için incelememizin devamını okuyun…

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone 8 ve iPhone X ile Apple da sonunda kablosuz şarj devrimine katıldı. Yıllardır, birçok Android kullanıcısı telefonları şarj etmek için kablosuz şarj pedlerini kullanıyordu. Ancak iPhone’lar bu yeteneği alınca kablosuz şarj pedlerinin popülerliği bir anda arttı.

Kablosuz şarj, her zaman fişe takmaya harika bir alternatif değil. Ancak telefonunuzu günün çoğunda devre dışı bırakmamak için çok uygun bir yol. Kablosuz şarj cihazları aynı zamanda telefonununuzu gün boyunca daha fazla fişe takıp çıkarmayacağınız anlamına da geliyor. Yatağınızın yanındaki kablosuz bir şarj cihazı, sabahları alarmı kapamayı da kolaylaştırıyor ya da telefonunuzu, kabloyla uğraşmadan “bir şeyi kontrol etmek” için rahatça almanızı sağlıyor. Çok fazla kablosuz şarj cihazını test ettim. Bu sefer üzerinde duracağım ise Spigen'in Essential F306W hızlı kablosuz şarj cihazı.

Haberin Devamı

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

Kablosuz şarj cihazları iki farklı şekilde geliyor: standlar ve pedler. F306W ise ped şekilden olan bir cihaz. Pedler yatakta, masada veya masanızın üzerinde fark edilmeden durabilir. Standların ise pedlere göre çok daha farklı avantajları var. Standlar telefonunuz dik bir açıda tutabildiklerden örneğin yüz tanıma için doğru açıya işaret edebiliyorlar. Özellikle, iPhone X sahipleri için oldukça faydalı. Bu, şarj cihazınızı çıkarmadan bir şeyleri hızlı bir şekilde kontrol etmek için telefonunuzun kilidini açmayı çok daha kolay hale getiriyor. Standlar telefonunuzu şarj ederken okuma için de harikalar. Ancak bazen telefonunuzun paralel durmasını isteyebilirsiniz. Burada pedler öne çıkıyor. Ped şeklindeki cihazlar masanızda ya da başucunuzda daha az dikkat çekici. Tıpkı F306W’da olduğun gibi. Herhangi bir yöne çekmek de daha kolay. Aynı zamanda kablosuz şarj yastıkları standlardan biraz daha ucuz.

Spigen'in yeni F306W şarj pedi eski F301W modeline göre çok daha iyi.Tasarım, masaüstünüzde veya başucu masanızın etrafında hareket etmeyen daha sağlam ve daha ağır bir metalik çerçeveyle çok daha iyileştirilmiş. Şarj gösterge ışığı küçük, öne dönük ve karanlık bir odada yatağınızın yanındayken dikkat dağıtıcı olmayacak kadar loş.

Haberin Devamı

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

Şarj için oldukça geniş bir alanınız var. Bu yüzden bağlantı elde etmek için telefonunuzu öylesine yerleştirdiğinizde şarj olmama kaygısı yaşamayacaksınız. Küçük boyutu çantanız için de uygun. Üst kısımdaki kauçuk yüzey, cam kaplı telefonların bile ped üzerinde tutunmasına olanak tanıyor.

Qualcomm Quick Charge 3.0 güç adaptörü ve sağlam örgülü mikro USB kablosu ile birlikte geliyor. Apple'ın daha hızlı 7.5W şarj modunu destekliyor. Galaxy S9+ gibi bir Samsung telefona sahipseniz Qi etkin cihazlar için 10W'a kadar olan hızlı şarjı da size sunuyor. Kablosuz şarj hızı cihazın desteğine göre çalışıyor.

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

Aslında, Spigen’in bu pedi 15W’a kadar kablosuz şarjı destekliyor. LG V30’da olduğu gibi. Mevcut telefonların çoğu bu yüksek değer istemiyor. Ancak bu kullanışlı özellik bir gün tüm cihazlara gelince değerlenecek. Isı dağılımı da oldukça iyi. Bu nedenle şarj oranı zamanla yavaşlamıyor. Merak edenler için cihazın şarj ederken ses çıkarmadığını da belirteyim.

Haberin Devamı

Spigen F306W’nun desteklediği cihazlar arasında LG V30; Samsung Galaxy Note 8, S8, S8 Plus, S7 Edge ; Apple iPhone X, 8, 8 Plus yer alıyor. Kısaca Qi özellikli tüm cihazları F306W ile kullanabilirsiniz.

Spigen Essential F306W’yı farklı cihazlarla test ettim. Kablosuz şarj cihazı Galaxy S9+ ve iPhone X’i yaklaşık 2 saat 15 dakikada şarj etti. Galaxy S9 plus kendi şarj cihazıyla fişe takılıyken 1 saat 45 dakikada şarj oluyor.

Telefon yüzde 100 dolduğunda, ped şarj işlemini otomatik olarak durduruyor. Ancak telefonu şarj yastığından çekene kadar telefonunuzu yüzde 100 şarjda tutmaya devam ediyor.

Spigen kablosuz hızlı şarj cihazı inceleme: iPhone ya da Android ayırt etmiyor

F306W, daha hoş bir ürün olsa da F301W’den daha pahalı. Fişiniz pedi koymanız gereken yere çok yakın olmadığında, daha uzun bir microUSB kablosuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunların dışında telefonunuz şarj ederken kılıfını çıkarmanıza da gerek yok. Ancak metal plaka veya kredi kartı ile şarj etmeyin.

Akıllı telefonunuzu seviyor ve Küçük ama etkili bir kablosuz şarj cihazı istiyorsunuz Spigen Essential F306W hızlı kablosuz şarj cihazına göz atabilirsiniz. Kablosuz şarj pedine yaklaşık 200 TL’ye sahip olabilirsiniz.