Teknoloji Tablet Satışları Geriliyor

Tablet Satışları Geriliyor

03.02.2014 - 16:18 | Son Güncellenme:

Yapılan analizler, tabletlerin gerilediğini gösteriyor

Tablet Satışları Geriliyor

IDC araştırma firmasının yaptığı tablet satış analizine göre, 2013 yılının üreticiler açısından oldukça iyi ama 2014 yılında doyuma ulaşan akıllı cihaz sektöründe büyük bir yavaşlama gözleneceği yönünde. Apple’ın başı çektiği tablet sektöründe Samsung yeni nesil Galaxy Tab ailesi ile 2.liği paylaşıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl içinde özellikle Samsung ve Lenova bir önceki yıla göre rekor sayılabilecek tablet satışı gerçekleştirdiler. Apple ise her geçen yıl tablet sektöründeki payını arttırıyor. Amazon tablet ve kitap okuyucusu ise gerileyen tek tablet olarak dikkat çekiyor. Asus ise Nexus serisinin popülaritesinin de katkısıyla bir hayli pazar büyümesi gerçekleştirdi.

IDC 2014 yılı için üreticilerin daha az tablet satacağını ve bunun temele sebebinin sektörün tablete doyması olduğunu gösteriyor. Bir çok evde en az 2 tablet olduğu ve bu tabletlerin genellikle Android ve iOS olarak alındığını söyleyebilirim. Tabletler, aileler tarafından çocuk bakıcısı – oyalayıcısı olarak görülüyor; ama tablet ve telefon kullanımının aşırıya kaçması çocuklarda sosyal gelişimde sorunlar ortaya çıkmasına da yol açıyor. Bu yüzden özellikle çocuklarımızın tablet ve telefon kullanması konusunda daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.