Teknoloji Cvt Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? Cvt Şanzıman Ne İşe Yarar?

Cvt Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? Cvt Şanzıman Ne İşe Yarar?

16.11.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

Otomobiller üzerinden günümüzde birçok değişik şanzıman türü bulunmaktadır. Bu şanzımanlar içerisinde özellikle CVT merak ediliyor. Peki CVT şanzıman nedir, nasıl çalışır? CVT şanzıman ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Cvt Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır Cvt Şanzıman Ne İşe Yarar

Farklı bir çalışma sistemine sahip olması ile beraber son dönemlerde CVT şanzıman öne çıkıyor. Pek çok kişi bu şanzıman üzerine ve çalışma prensibi kapsamında bilgi almaya çalışmaktadır.

Haberin Devamı

 CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır?

 Sürekli değişken oranlı şanzıman CVT şanzıman olarak ifade edilir. Özellikle vites oranlarının devamlı olarak değiştiği bir otomatik şanzıman sistemi olarak öne çıkar. Sabit vites oranlarına sahip olan şanzımanları göre farklılık gösterir. Bu doğrultuda motor devir sayısı değişmeksizin aracın hızını arttırma prensibi üzerine çalışır. Kasnak yapı çapının değişimi neticesinde oluşmuş olan akım oranı bu sistemi sağlamaktadır.

 CVT Şanzıman Ne İşe Yarar?

 Özellikle motor devir sayısını değiştirmeden aracın hızını arttırma noktasında CVT şanzıman önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda en uygun vites aralığında aracın hareket etmesine imkân veren otomatik bir şanzımandır. Bu yönleriyle daha güçlü bir verim ve performans sağladığını ifade etmek mümkündür.