Teknoloji Wifi Araması Nedir? Telefonlarda Wifi Araması Nasıl Yapılır?

Wifi Araması Nedir? Telefonlarda Wifi Araması Nasıl Yapılır?

10.03.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Wifi araması teknolojinin ve kullandığımız telefonların gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren bir arama yöntemidir. İletişim problemlerinin yaşandığı ve telefonların çekmediği anlarda cep telefonlarından arama yapılmasına izin veren wifi araması, oldukça kullanışlıdır. Peki wifi araması nedir? Telefonlarda wifi araması nasıl yapılır? İşte wifi araması hakkında bilinmesi gereken her şey.

Wifi Araması Nedir Telefonlarda Wifi Araması Nasıl Yapılır

Bazı konumlarda telefon şebekelerinin düzgün çekmemesi iletişim problemlerine yol açar. İşte wifi araması tam olarak bu gibi istenmeyen durumlarda iletişim problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılır.

Haberin Devamı

Wifi Araması Nedir?

Cep telefonları her an her yerde kullandığımız cihazlardır. Ancak doğal alanlarda, asansör ve otopark gibi alanlarda ve bazı durumlarda telefon şebekelerinde çekme problemiyle karşılaşabiliriz. Bu gibi durumlarda mobil telefonlardan arama yapmak ya da iletişim kurmak da mümkün olmaz.

Telefonun çekmemesi mobil ağ servisi üzerinden internetten faydalanmayı da engeller. Wifi araması bu gibi durumlar için hayat kurtarıcı bir seçenektir. Telefon uçak modundayken bile kullanılabilir olan wifi araması, rehbere kayıtlı kişilerle şebeke üzerinden arama yapar gibi iletişim kurmayı sağlar.

Telefonlarda Wifi Araması Nasıl Yapılır?

Wifi araması yurtiçi ve yurtdışında yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Yani wifi aramasıyla yurtdışı seyahatlerinizde bile ek ücret ödemeden dilediğiniz kişilerle ücretsiz bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Wifi araması sadece bu aramayı destekleyen telefonlar üzerinden yapılabilen bir arama türüdür. Bu nedenle öncelik telefonunuzun wifi arama özelliğini destekliyor olması gerekir. Özelliği destekleyen telefonlarda sim kart ayarları üzerinden wifi arama özelliğini aktif hale getirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ios cihazlarda wifi araması yapmak için telefonun ayarlar menüsüne gitmelisiniz. Daha sonra telefon bölümünden wifi arama özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Wifi arama özelliği aktif olduğunda operatör simgesinin yanında görünür hale gelir. Bu özellik aktifken aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.