Teknoloji Wifi Ne Demek, Neyin Kısaltılmasıdır? Wi-Fi Ne İşe Yarar, İnternete Nasıl Bağlanılır?

Wifi Ne Demek, Neyin Kısaltılmasıdır? Wi-Fi Ne İşe Yarar, İnternete Nasıl Bağlanılır?

06.11.2021 - 20:50 | Son Güncellenme:

Kısaltılmış hali ile günümüzde aslına bakılırsa birçok kişi wi-fi ne demek bilir. Ancak aynı zamanda bunun tam bir anlamı vardır ve uzun hali ile de ön plana çıkar. Peki Wifi ne demek, neyin kısaltılmasıdır? Wi-fi ne işe yarar, internete nasıl bağlanılır tüm detayları ile derledik.

Wifi Ne Demek, Neyin Kısaltılmasıdır Wi-Fi Ne İşe Yarar, İnternete Nasıl Bağlanılır

 İnternetle ilgili bir yapısı olması ile beraber aynı zamanda internetim vazgeçilmezi olarak öne çıkar. Evde ya da kafeler ile beraber iş alanlarında, daha birçok değişik yerde wi-fi kullanılır.

Haberin Devamı

 Wifi Ne Demek, Neyin Kısaltılmasıdır?

 Uzun hali İngilizce üzerinden wi-fi, Wireless fidelity olarak ifade edilir. Türkçe olarak ise kablosuz bağlantı şeklinde anlatmak mümkündür. Bu şekilde birçok farklı alanda bağlantı noktasında önemli bir yer taşıdığını söylemek gerekir.

 Wi-Fi Ne İşe Yarar, İnternete Nasıl Bağlanılır?

 Kişisel bilgisayarlar, oyun konsolları, akıllı telefon ile dijital ses oynatıcıları sayıların birbirine bağlanmasını sağlayan sistem wi-fi olarak bilinir. Fakat günümüzde ise daha çok internete bağlantı noktasında önemli bir yere sahiptir. Bağlantı kurulduğu andan itibaren gerekli şifreyi girmek suretiyle herhangi bir cihaz üzerinden kolayca bağlantı sağlanır.