Teknoloji Tunçmatik Nano Modem UPS inceleme: Acil durumda cihazlarınızı hazır bulundurun

Tunçmatik Nano Modem UPS inceleme: Acil durumda cihazlarınızı hazır bulundurun

10.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Sık elektrik kesintisi yaşayan ve buna bağlı olarak özellikle internetten mahrum kalan kullanıcılar için Tunçmatik Nano Modem UPS'i inceledik. Nano UPS, elektrik kesildiğinde modem, telsiz telefon, güvenlik kamerası gibi cihazları 6 saate kadar güç sağlayabiliyor.

Tunçmatik Nano Modem UPS inceleme: Acil durumda cihazlarınızı hazır bulundurun

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ani bir elektrik kesintisi veya dalgalanma verilerinizi tehlikeye atabilir. Değerli dosyalarınız veya pahalı donanımınızın bir şekilde kaybına neden olabilir. Kesintisiz güç kaynakları (UPS), hem acil durumlarda hem de günlük operasyonlarda çok fazla pil ömrü sağlamak için devreye giriyor. Bazı UPS'ler ev ya da ofis kullanımı için uygun olsa da, diğerleri dışarıda kullanılan taşınabilir iş istasyonları olarak işlev görebiliyor. Satın aldığınızın herhangi bir UPS, elektronik cihazlarınızın güç kaynağı ile uyumlu olduğundan emin olun.

Tunçmatik Nano UPS, içerisinde bulunan dahili batarya sayesinden elektrik kesildiği zaman bağlı olduğu modeme 6 saate kadar güç sağlayabiliyor. Kutu içerisinden iki farklı dönüştürücü çıkıyor, bu sayede farklı güç kaynağı girişine sahip modemlerle de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Nano UPS’in kompakt ve sade tasarımı sahip olduğundan ev ya da iş yerinde çok fazla yer kaplamıyor. Doğrudan prize takıp kullanılabiliyor. Bu arada Nano UPS’i güvenlik kameraları veya dect telefonlara (telsiz) güç sağlamak için de kullanabilirsiniz.

Nano UPS, farklı voltajlardaki cihazlara göre ayarlanabiliyor.UPS’i şarj eden adaptör, elektrik kesintilerinde anında devreye girerek, bağlı olan cihazı çalıştırmaya devam ediyor. 6 saat sürekli kullanım imkanı sunan 265 gram ağırlığındaki Nano UPS adaptör yerine DC kaynak olarak da kullanılabiliyor ve 500 kere tekrar sarj olabiliyor. Dizüstü bilgisayarların pil ömürleri de dikkate alındığında 6 saatlik süre gayet yeterli.Li-Polimer pil kullanan Nano Modem UPS’in bataryası yaklaşık 8-9 saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e ulaşabiliyor. Her zaman prize takılı olacağından bu süre pek de önem arz etmiyor.

Elektriksiz kalacağınız süre boyunca kesintiden etkilenmek istemiyorsanız Tunçmatik Nano Modem UPS’e göz atabilirsiniz.

Tunçmatik Nano Modem UPS’e yaklaşık 120 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Tunçmatik Nano Modem UPS inceleme: Acil durumda cihazlarınızı hazır bulundurun


Neden UPS modem almalı?

Kesintisiz güç kaynağı olarak adlandırılan bu tür cihazlar akım korumalı pil tabanlı güç yedekleme sistemleridir. Bataryanın enerjisini kullanılabilir güce çevirirler. Bilgisayar veya telefonunuzdainternetten video izlerken, videonun bir kısmının arabelleğe alınması için önce video oynatıcının birkaç saniye (veya dakika) dolması gerekir. Böylece internet bağlantınız izlenirken tutarsız kalırsa, sorunsuz oynatma elde edebilirsiniz. UPS modemler de buna benzer bir arabellek. Elektriğinizgeçici olarak ya da tamamen giderse UPS'e takılan herhangi bir şey, sorunsuz çalışmaya devam edebilir. UPS içindeki pil, bir süre sonra bitse de kısa kesintiler sırasında sizi çevrimiçi tutabilir.

Haberin Devamı

Birçok kişi için bir UPS ihtiyacı gri alanda yer alıyor. Almak almamak arasında kalanlar var. Masaüstü bilgisayar veya ağa bağlı bir depolama biriminiz varsa, ani bir elektrik kesintisi durumunda sürücülerinizin veri kaybetmesini önlemek için bir UPS’e ihtiyacınız olabilir. Genişbant sağlayıcınız üzerinden dijital telefon hizmetiniz varsa acil durum servislerine ulaşabilmeniz için telefon modeminize elektrik kesintisi sırasında güç sağlamanız gerekebilir. Bu yüzde. UPS’ler elektrik kesintileri sırasında oldukça kullanışlıdır. Elektriklerin geri gelmesini beklerken Facebook veya Netflix'te zaman geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

UPS’ler birçok senaryoda anlamlıdı. Eğer aradığınız şey daha düşük akım koruması ise büyük bir UPS'e para harcamanıza gerek yok. Bir UPS, sinema sistemini güçlendirmek veya herhangi bir ev aletini çalıştırmak için doğru seçim değil.Onları için farklı güç kaynaklarına ihtiyacınız var. İhtiyaçlarınız bu ölçekte ise, bir şebeke jeneratörü veya şebeke dışı güç için tasarlanmış bir batarya sistemini düşünebilirsiniz.