Teknoloji Twitter, Vine Şifrelerine İlişkin Açıklama Yaptı

Twitter, Vine Şifrelerine İlişkin Açıklama Yaptı

11.07.2016 - 15:55 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde teknoloji dünyasında yer alan büyük isimlerin Twitter hesabı başta olmak üzere bir çok sosyal medya profilinin şifresi çalınmıştı.

Twitter, Vine Şifrelerine İlişkin Açıklama Yaptı

Bunların arasında Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, AOL’un yöneticisi Steve Case, Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer ve Twitter baş yöneticisi ve kurucusu Jack Dorsey yer alıyor. Hacker grubu OurMine bugün mikroblog sitesi ve Jack Dorsey adına önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Vine Şifrelerini Görebiliyor

Aynı şifre ile Jack Dorsey’nin Dropbox hesabına giren saldırganlar burada yöneticinin Vıne şifrelerini görebildiğine dair çeşitli kanıtlar buldu. Twitter ise böyle bir durumu kabul etmiyor. Basın sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Vine ana sitesi IP’ler ile ve HTTPS protokolü ile kısıtlanmış. Bu durumda hiçbir şekilde kayıtlı şifreler görünmüyor. Ancak saldırganlar bu şifrelerin gösterildiği dosyaları direkt olarak Dorsey’nin Dropbox hesabından aldıklarını açıkladı. Dorsey’nin Dropbox hesabında neden Twitter hatta Vine dosyaları yer alıyor belli değil.

Neredeyse birkaç haftadır OurMine çeşitli sosyal medya hesaplarını ele geçiriyor. Unların arasında Foursquare, Quroa ve Twitter gibi sitelerde yer alıyor. Özellikle saldırılan hedefler ise büyük isimler. Mark Suster, Vinod Khosla, Spotify’ın kurucusu Daniel Ek, Mark Zuckerberg’ün kardeşi Randi Zuckerberg, Amazon yöneticisi Weber Vogels ve aktör Channig Tatum saldırıya maruz kalan isimler arasında yer alıyor. Ancak bu normal kullanıcıların tehlikede olmadığı anlamına gelmiyor. Bu yüzden mümkün olan servislerde iki adımlı doğrulamayı kullanmayı unutmayın.