Teknoloji WhatsApp'a bir şok daha: 1 haftalık süre verdi

WhatsApp'a bir şok daha: 1 haftalık süre verdi

19.05.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

WhatsApp bir süredir gizlilik sözleşmesi sebebiyle eleştiriliyor. Sözleşme için kritik bir tarih olarak gösterilen 15 Mayıs geldi ve geçti. Bu sözleşmeyi kabul etmeyenler zaman içinde kısıtlamalar ile karşılaşacak. Söz konusu zorlamayı eleştirilen ülkeler de bulunuyor. İşte onlar arasına bir yenisi daha eklendi.

WhatsAppa bir şok daha: 1 haftalık süre verdi

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya konu hakkında AB'ye başvuru yapmıştı. WhatsApp şimdi de Hindistan tarafından yöneltilen bir süre ile gündeme geldi. TechCrunch'ın haberine göre Hindistan, WhatsApp'ın güncellemeyi geri çekmesi için mektup ile uyarı gönderdi. 

Haberin Devamı

WHATSAPP'A YENİ UYARI GELDİ

Tatmin edici bir cevap bekleyen Hindistanlı yetkililer, WhatsApp'a bir haftalık bir süre verdi. Hindistan konuyla ilgili zaten dava açmıştı. Hindistan Yüksek Mahkemesinde konuyla ilgili açtığı davanın sonucu beklenirken WhatsApp'a yeni bir uyarı daha geldi. 

WhatsAppa bir şok daha: 1 haftalık süre verdi

Gizlilik sözleşmesinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Hindistan söylenene göre WhatsApp CEO‘su Will Chatcart’a bir mektup gönderdi. Eğer geri adım atılmazsa WhatsApp’ın da tıpkı TikTok gibi yasaklanması söz konusu olabilir.