Teknoloji WhatsApp'a yeni özellik: Video gönderirken rahatsız eden seslere son!

WhatsApp'a yeni özellik: Video gönderirken rahatsız eden seslere son!

09.02.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Bir süredir gizlilik sözleşmesi ile gündemdeki yerini koruyan WhatsApp, kullanıcıların hoşuna gidecek yeni bir özellikle anılıyor. Kullanıcıların en çok rahatsız olduğu şeylerden biri olan video gönderirken dış seslerde parazit oluşması WhatsApp tarafından çözüme kavuşturuluyor.

WhatsAppa yeni özellik: Video gönderirken rahatsız eden seslere son

WhatsApp yeni kazanacağı özellikle birlikte kullanıcıların rahatsız olduğu konuya odaklanıyor. Sessiz video özelliği ile kullanıcılar video gönderirken, arka plan seslerini kapatabiliyor. Bu özellik temelde kullanıcıların birbirine video göndermeden önce sessize almasına dayanıyor. Bu noktada sessiz video olarak adlandırılan özellik, kullanıcıların birbirine video gönderirken daha özgür olmasını sağlıyor. 

Haberin Devamı

Uygulamaların beta süreçlerindeki özellikleri keşfetmesiyle bilinen WABetaInfo tarafından bulunan bu özellik, şu anda Google Play Beta programında yer alan kullanıcılara sunuluyor. Gönderilecek videonun sesini kaldırmayı sağlayan özellik 2.21.2.13 beta güncellemesiyle karşımıza çıkıyor.

WHATSAPP 2 MİLYARLIK KULLANICISINA YENİ ÖZELLİKLER GETİRİYOR

Eğer uygulamanın beta sürümünü kullanıyorsanız, güncellemeyi yaptığınızda özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Özelliği kullanmanın da oldukça kolay olduğu aktarılıyor. Kullanıcıların karşısına video gönderirken minik bir düzenleme ekranı çıkıyor. Burada alt kısımda bulunan ses işaretine tıklandığında ses kaldırılabiliyor.

2 milyar aktif kullanıcıya ev sahipliği yapan WhatsApp sessiz video özelliğini şu anda yalnızca Android kullanıcıları için beta testlerine soktu. Özellik aktif edildikten sonra kullanılabiliyor. Mute Video alarak da karşımıza çıkan özellik, bütün beta kullanıcıları için sunulmuyor ancak ilerleyen günlerde daha fazla kişinin karşısına çıkacak.