Teknoloji WhatsApp'ta sinir bozan istenmeyen mesajları nasıl engellersiniz?

WhatsApp'ta sinir bozan istenmeyen mesajları nasıl engellersiniz?

06.10.2021 - 15:56 | Son Güncellenme:

WhatsApp milyonlarca aktif kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. Öte yandan bu uygulama üzerinden pek çok kişi tanımadığı kişilerden istenmeyen mesajlar alabiliyor. İşte bunun engellenmesinin yolu:

WhatsAppta sinir bozan istenmeyen mesajları nasıl engellersiniz

Bir süre önce Facebook sunucularında yaşanan bir sorun sebebiyle WhatsApp ve Instagram gibi popüler Facebook uygulamalarına yaklaşık 6 saat ulaşılamadı. Dünyanın en büyük gündemi haline gelen olaya ek olarak WhatsApp’ta tanınmayan kişilerden gelen mesajlara ek olarak istenmeyen mesajlar da gelebiliyor. Bundan kurtulmanın yolu ise oldukça basit. 

Haberin Devamı

WHATSAPP'TAN İSTENMEYEN MESAJLARI ENGELLEMENEN YOLU

Pek çok dolandırıcılık yöntemine de sahne olan WhatsApp'ta istenmeyen mesajların önüne geçmek için o numarayı 'engelleyebilirsiniz'. 

Rehberinizde yer alan kişileri engellemek için bu adımları takip edebilirsiniz:

WhatsApp uygulamasına girin ve sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklayın> Ardından 'ayarlar' sekmesine girdikten sonra 'hesap, gizlilik' sekmelerine tıklayın. > engellenmiş kişilere tıkladığınızda açılan sayfada ekle işareti karşınıza çıkacak ve buraya eklemek istediğiniz numaraları ekleyin. 

WhatsAppta sinir bozan istenmeyen mesajları nasıl engellersiniz

Rehberinizde kayıtlı olmayan bir numarayı engellemek içinse söz konusu numarayla bir sohbet penceresi açıp ve engelleme seçeneğine tıklayın. Açılan ekrandan engelle ve şikayet et seçeneklerinden birini tercih ederek bu numaranın size mesaj atmasını kalıcı olarak engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu işlemleri yaptıktan sonra engellenen numaralar size WhatsApp'tan çağrı atamayacağı gibi mesaj da gönderemeyecek hale gelecek.