Teknoloji Windows 10 Mobile Sahneye Çıkıyor

Windows 10 Mobile Sahneye Çıkıyor

08.08.2016 - 16:50 | Son Güncellenme:

Microsoft’un mobil işletim sistemi yeni sürümü Windows 10 Mobile ne zaman gelecek belli oldu. Bakalım Microsoft bu güncelleme ile başarılı olabilecek mi?

Windows 10 Mobile Sahneye Çıkıyor

En çok kullanılan 3 mobil işletim sisteminden biri olan Windows Phone işletim sistemi başarı anlamında beklenenden çok ama çok uzak olsa da yeni güncellemeler ile yoluna devam ediyor. Windows 10‘nun isminden faydalanmak isteyen Microsoft yoluna Windows 10 Mobile ile devam ediyor.

Haberin Devamı

Microsoft‘un güncelleme yapması ve özellikle Nokia markalı Lumia cihazlara bu güncellemeyi sunması rakiplerinin örnek alması gereken bir durum ama Microsoft yine sağ kulağını sol eliyle tutuyor gibi görünüyor. Yeni güncelleme telefonlara hangi özellikleri kazandıracak bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz ama firmanın yapması gereken şey 3. parti yazılımcılara destek vermek ve hem oyun hem de uygulama tarafında kullanıcıların çok daha fazla içeriğe sahip olabilmesini sağlamak olacaktır.

Düşünsenize Windows Phone bir telefonunuz varsa bu telefon ile .mkv formatında altyazı destekli dizi / film vs izleyemiyorsunuz… Microsoft‘un öncelikle bunu düzeltmesi gerekiyor. Sesli asistan Cortana daha fazla dil desteğine kavuşmalı.

Haberin Devamı

Yeni nesil Windows Mobile işletim sistemi 9 Ağustos tarihinde kullanıcılara sunulacak ve 16 Ağustos tarihinde de tüm ekosistem yeni güncellemeye kavuşacak. Bu güncelleme ile birlikte gelen yenilikleri ve özellikleri hazırlayacağımız videolar ile sizlere sunacağız.