Teknoloji Xbox Fitness’a Elveda

Xbox Fitness’a Elveda

28.06.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

Xbox One kullanıcıları  spor yapmanın başka bir yolunu bulmak zorunda çünkü Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Xbox Fitness servisi kapatılıyor.

Xbox Fitness’a Elveda

İki yıl önce uygulama konan servis o günden bu yana bir çok güncelleme aldı. Microsoft’a göre servis sürdürülemeyecek bir ilerleme sağlıyor. Servisi kararlı tutabilmek için yeni ve ilgi çekici içerikleri düzenli olarak eklediklerini ve güncellemeleri devamlı olarak yaptıklarını dile getiren Erica Bell bu kararı verirken son bir yıllık kullanımı göz önünde bulundurduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren servis Xbox mağazasında yer almayacak. Önümüzdeki seneye kadar servise kayıt olmuş kullanıcıların üyeliği 30 Haziran 2017’de sor erecek. 1 Aralık itibariyle Xbox Live Gold üyelerine verilen 30 günlük deneme süresi artık kaldırılacak. Son olarak gelecek yıl 1 Temmuz’da Xbox Fitness ve bütün içeriği satın alıma açık olmayacak. Bir çok kişinin spora Xbox Fitness ile beraber başladığını açıklayan Erica Bell insanların bu süreçlerinde yanında oldukları için memnun olduklarını dile getirdi.

Beklentileri Karşılayamadı

Xbox Fitness ilk olarak Xbox One ile beraber 2013 yılında tanıtıldı v e büyük güncellemeler ile düzenli olarak yenilendi. Geçen Mart ayında servis Microsoft Health ile senkronize çalışmaya başladı. Bu senkronizasyon Microsoft Band üzerinden sağlanıyordu. Aralık ayında gelen güncelleme ile ikinci nesil Kinect’i kullanan az sayıdaki uygulamadan birisi oldu ve artık uygulamayı kullanmak için Kinect’e gerek yok. Hatta Xbox One S’te Kinect bile olmayacak.