Teknoloji YouTube'un mobil uygulamasına gece modu ve gizli mod gelebilir

YouTube'un mobil uygulamasına gece modu ve gizli mod gelebilir

15.01.2018 - 13:20 | Son Güncellenme:

YouTube uygulamasına gelen yeni güncelleme, karanlık bir temayı etkinleştirme seçeneğinin gelecekte kullanıcılara sunulabileceğini ortaya koydu. Yolda olan diğer bir özellik Gizli mod. Bu özellikler YouTube Android uygulamasının son versiyonunun (v.13) kodları üzerinde bulunduğundan gerçekten geleceklerini garanti etmiyor.

YouTubeun mobil uygulamasına gece modu ve gizli mod gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube Android uygulamasının son versiyonunun (v. 13) kodları üzerinde yapılan inceleme, bazı ilginç ipuçları verdi. YouTube uygulaması karanlık bir tema için kod içeriyor. Karanlık tema şu anda Youtube'un masaüstü versiyonunda kullanabilen bir özellik. YouTube tasarımının açık veya karanlık bir tema arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyan şekilde nasıl yapıldığını görmek güzel olacak.

YouTube'a gelecek diğer büyük özellik Gizli mod. Chrome'un mobil ve masaüstü versiyonunda olan özellik size takip edilememezlik sağlıyor. Özellik, arama ve geçmiş kaydının tutulması durdurulabilecek.

YouTube’un otomatik olarak oynatılan videoları da kendi menüsüne sahip olabilir. Otomatik oynatma ayarlarına genel ayarlar bölümü üzerinden zaten erişilebiliyor. Uygulama kodları, bu ayarlar için menüye ayrı bir sekme eklenebileceğini gösteriyor.

Video öncesi gösterilen reklamların nasıl geçileceği de değişecek. Şu anda kullanıcılar reklamları, belirlenen sürenin bitmesinin ardından ekranda sağ altında beliren "reklamı geç" yazısına dokunarak geçebiliyor. Yeni yöntem ile 5 saniyenin ardından ekran üzerinde sürükleme yaparak reklamı geçmek mümkün olacak.

Haberin Devamı

Bu özelliklerin YouTube uygulamasında bulunması, bunların uygulanacağının garantisi değil. Bunların gelecekteki sürümlerde yer alacak en iyi adaylar olduğu söylenebilir. Daha fazla bilgi edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.