The OthersMGK'da 28 Şubat kararları tartışıldı

MGK'da 28 Şubat kararları tartışıldı

01.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

MGK'da 28 Şubat kararları tartışıldı

MGKda 28 Şubat kararları tartışıldı

MİLLİ Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başkanlığında MGK Genel Sekreterliği Misak - ı Milli Salonu'nda toplandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın kalın bir dosyayla katıldığı toplantının birinci bölümünde Kuzey Irak harekatı, ikinci bölümünde ise 8 yıllık kesintisiz eğitim başta olmak üzere 28 Şubat'ta MGK'da alınan 18 maddelik önerilere ilişkin Refahyol'un çalışmaları görüşüldü.
Saat 12.25'te başlayan toplantıya, Başbakan Necmettin Erbakan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, İçişleri Bakanı Meral Akşener, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hikmet Köksal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman ve MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç katıldı.
Toplantıda, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Onur Öymen, MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Necati Bilican ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz, Genelkurmay ve MİT istihbarat başkanları da hazır bulundu.
MGK 64. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören ve MGK Genel Sekreterliği'nin bahçesinde verilen kokteylin ardından, MGK mayıs ayı olağan toplantısı yarım saat gecikme ile başladı. Toplantıda, Erbakan'ın önündeki dosyaların fazla olmadığı, buna karşılık en kalın dosyanın Oramiral Erkaya'nın önünde olduğu dikkat çekti.
Geceyarısı baskını ile göreve getirildikten sonra, görevden alınan daha sonra Akşener tarafından yeniden Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirilen Kemal Çelik de, ilk kez MGK toplantısına katıldı.

KEŞFETYENİ
Aşk tazelediler! Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil
Aşk tazelediler! Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil

Cadde | 19.06.2025 - 07:16

Oyuncu Hazal Çağlar ile Samet Akaydın nişan sonrası tatile gitti.

Yazarlar