The Others Seks skandalı DGM'de

Seks skandalı DGM'de

06.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seks skandalı DGM'de

Seks skandalı DGMde

       SEKS kasetiyle kendisine şantaj yapan manken Can Kuzu'yu Karagümrük çetesi olarak bilinen Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere kaçırtarak işkence yaptırdığı ve çıplak fotoğraflarını çektirttiği öne sürülen Sibel Can ve eşi Hakan Ural, parmak izleri alındıktan sonra İstanbul DGM'de ifade verdi.
       Asayiş Şube Müdürlüğü'nde iki gündür sorguda bulunan Can ve Ural, dün saat 12.15'de Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yaklaşık yarım saat kalan Can ve Ural'ın parmak izleri alındı. Çift kotla geldikleri şube müdürlüğünde kıyafetlerini değiştirerek takım elbise giyerken, Can'ın hafif bir makyaj yaptığı ve iki gündür sorguda bulunmasına rağmen yorgun görünmediği dikkati çekti. Tekrar Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Can ve Ural, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.
       Öte yandan Can'la ilişkisi olduğu ve şantaj kasetlerinde görüntüsü olduğu öne sürülen manken Karahan Çantay'la Yaşar Alptekin ve Can Kuzu'nun da parmak izleri alındı.
       Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Can ve Ural'la, Çantay, Kuzu ve Alptekin, öğleden sonra İstanbul DGM'ye getirildi. DGM'ye otomobille sokulan Can ve beraberindekiler açıklama yapmazken, DGM Savcısı Ali Yılmaz'ın konuyla ilgili ifadeleri almayı sürdürdüğü belirtildi.
       Öte yandan Çantay'ın DGM'ye gelen ailesi, iddialar hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Zeliha ve Ersin Çantay, "Karahan bize haber verip gözaltında olduğunu söyledi. `İyiyim, geleceğim' dedi. Sibel Can'ı dizilerden tanıyoruz. Karahan'ı merak ettik, ama görüşemedik" dedi.
       Karahan Çantay'ın kardeşi Erinç ise, olayda adının geçtiği yönündeki iddiaları yanıtlarken şöyle konuştu:
       "Kasetle alakam yok. Konuyu bile hala bilmiyorum. Bütün bildiğim yazdıklarınız, söyledikleriniz. Böyle bir kaset olduğunu zannetmiyorum, ama varsa da göreceğiz."

       OĞLUYLA gelininin gözaltına alındığını duyan Selçuk Ural önceki akşam uçakla Ankara'dan İstanbul'a gelerek Gayrettepe'deki Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Emniyet Müdürlüğü'nde oğlu Hakan Ural ve gelini Sibel Can ile görüşmesine izin verilmeyen Selçuk Ural'a polis yetkililerince bilgi verildi.
       1.5 saat şubede kalan Ural çıkışta şunları söyledi:
       "Oğlum da gelinim de bu işte suçsuz. Onlarla görüşmeme izin verilmedi. Ancak polis şeflerinden bilgi aldım. Ortada şantaja neden olabilecek bir pornografik kaset yok. Bu nedenle ne Sibel ne de Hakan kimseye talimat vermiş olamaz. Ancak Nuri ve Vedat Ergin Karagümrüklü. Sibel'i buradan tanıyorlar. Kendi başlarına duydukları bir söylentiyle hareket edip bir şey yapmış olabilirler."
       Selçuk Ural'ın Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışta haylmi yorgun ve üzgün olduğu gözlendi.