Vitrin Erman Ilıcak'a Japonya'nın en yüksek devlet nişanı

Erman Ilıcak'a Japonya'nın en yüksek devlet nişanı

17.05.2022 - 12:31 | Son Güncellenme:

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı ile taltif edildi.

Erman Ilıcaka Japonyanın en yüksek devlet nişanı

Japonya Büyükelçiliği ev sahipliğinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen nişan tevdi törenine, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Japonya Başbakanı Özel Danışmanı Isao İijima, Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki ve Sojitz Başkanı Masayoshi Fujimoto ve il protokolü katıldı.

Haberin Devamı

Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki tarafından okunan Nişan Beratı sonrasında Dr. Erman Ilıcak’a Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı takdim edildi.

Dr. Erman Ilıcak, nişanın tevdii sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında “Köklü tarihe sahip olan bu anlamlı ödüle layık görüldüğüm için Majesteleri Japon İmparatoru Naruhito'ya, Japon hükümetine, ödül törenine iştirak ederek beni onurlandıran Sayın Isao İİJİMA’ya, Sayın Büyükelçi, Sayın Başkonsolos ve saygıdeğer Japon halkına şükranlarımı sunarım. Coğrafi uzaklığa rağmen derin, güçlü, samimi bağlarla birbirine bağlı iki ülkenin dayanışmasının, tarihi dostluğunun bir nişanesi olan bu ödülü; ülkem, tüm Rönesans çalışanları, ailem ve şahsım adına almaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak'ı, Japonya Hükümeti adına tebrik eden Japonya Başbakanı Özel Danışmanı Isao İijima, Türkiye'nin uluslararası statüsünün her geçen gün daha da arttığına ve Japon hükümetinin Türkiye'ye daha fazla önem verme politikası izlediğine işaret etti. Isao İijima konuşmasında şunları söyledi: “Bu nişan töreninin, bu hastaneyi yapmanın ötesine geçen iki şirketin güçlenmesine ek olarak Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkisinin güçlenmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sayın Ilıcak ve ailesini, Rönesans çalışanlarını içtenlikle kutluyorum.”

Tebrik konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan büyükelçi Kazuhiro Suzuki ise, “Bugün Japonya’nın değerli bir dostu olan Erman Ilıcak için bu töreni düzenlemekten büyük heyecan duyuyorum. Çok söze gerek yok bu harika hastanede kendisini kutlamak için Japonya’dan gelen Başbakanın Özel Danışmanı Isao İijima ve önemli bir Japon şirketi olan Sojitz’in CEO’su Masayoshi Fujimoto gibi seçkin konuklara baktığımızda, Sayın Ilıcak’ın saygıdeğerliği çok açıktır. Japonya’nın değerli bir dostu olan Erman Ilıcak’ın, iki ülke arasındaki iş birliğine katkı vermeye devam etmesini diliyorum. Sayın Ilıcak ve değerli ailesini tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Kısa bir konuşma yapan Sojitz CEO’su Masayoshi Fujimoto da, Rönesans ile partner olarak beraber ilerlemekten gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Sayın Ilıcak, uzun yıllardır şirketimiz de dahil olmak üzere Japon şirketleri ile birlikte Türkiye ve Orta Asya ülkelerindeki altyapının geliştirilmesine yönelik çabalarıyla Japon sanayisinin ve ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmuş ve başarıları geniş kitlelerce kabul görmüştür” dedi. 

Haberin Devamı

Japonya’nın yabancılara verdiği en yüksek nişan

1875’ten bu yana Japonya’nın ilk ulusal nişanı olan Yükselen Güneş Nişanı, 1981 yılından itibaren Japonya İmparatorunun takdiriyle, değerli çalışmalara imza atan yabancılara da veriliyor. Yükselen güneş kadar güçlü olmayı simgeleyen ödüle bugüne kadar aralarında eski başbakanlardan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu, Mevlüt Çavuşoğlu, Kemal Derviş’in yer aldığı 13 isim layık görüldü. Yabancılara verilen en yüksek nişan olan Yükselen Güneş Nişanı yakın tarihte, İtalya'nın eski Başbakanı Mario Monte, Yeni Zelanda'nın eski Başbakanı Helen Clark, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile eski Başkan Yardımcısı Richard Cheney, İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı William Hague ve İran'ın eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki’ye takdim edildi.

Yazarlar