Okullar kapandı. Onlarca ders kitabı ortalıkta sürünüyor. İnternet ve cd - rom'ların giderek yaygınlaşmasıyla milyonlarca kitabın kapağı artık hiç açılmıyor. Pek çoğu, bir köşede atılacakları günü bekliyor...
Hala kitap okuyan, kitabı kutsal bir emanet gibi evinin en değerli köşesinde ihtimamla saklayanlar yok mu? Elbette var ama sayıları her geçen gün öylesine azalıyor ki!..
Bir yandan kitaptan böylesine kaçış sürerken, öte yanda kitaba susayan on milyonlarca insanımız var. Neden atıl durumdaki bu kitapları o kitaba susayanlara ulaştıramıyoruz ki!..
Çankaya'nın Ulusal Eğitime Destek Kampanyası için çok umutlanmıştım. Bir ayağı da bu olur demiştim. Artık Cumhurbaşkanı'nın kişiliğinden mi, yoksa Semra Hanım'dan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama çok sönük başladı ve çok sönük bir şekilde devam ediyor...
Önümde ilginç veriler var. Baktıkça insana umut veriyor. Demek ki istenirse olabiliyormuş dedirtiyor...
Bilgi, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nden geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın geçen yıl gerçekleştirdiği kitap kampanyası ile ilgili. Kampanyada tam 581 bin 552 kitap toplanmış. Ders kitabı, roman, ansiklopedi, belgesel ve akla gelebilecek her türden kitap. Ne mi yapılmış? İhtiyaç duyulan köylere, mezralara varıncaya kadar bir bir dağıtılmış. Dahası KKTC, Azerbaycan, Nahcivan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaştırılmış. İşte bundan daha güzel bir hizmet olabilir mi!..
Genelkurmay'ı bu özverili kampanyası nedeniyle geçte olsa canı gönülden kutluyoruz. Gönlümüz kampanyanın bu yıl da devamından yana. Geçen yılın da rekorunu kırıp bir milyonu hedef alan bir kampanya neden gerçekleşmesin ki!..
Önceki gün Ankara'da çok önemli bir tören vardı. Ama önceki yıllarda olduğu gibi ne medyanın ne de başkalarının ilgisini çekti. Oysa Türkiye Bilimler Akademisi'nin ödüllendirip ve burs verdiği 16 genç, geleceğin Türkiye'sine damgasını vuracak seçkin genç bilimcilerdi.
Kendilerini canı gönülden kutluyoruz. Tarihe kayıt düşme adına isimlerini bir bir yayınlıyoruz. Biri dr, ikisi y.doç, 13'ü de doçent.
Ethem Alpaydın (Bilgisayar / Boğaziçi), Abdullah Bereket (Tıp / Marmara), Arif Daştan (Kimya / Atatürk), Ersan Demiralp (Fizik / Boğaziçi), Mehmet Ertuğrul (Fizik / Atatürk), Ahmet Gül (Tıp / İstanbul), Türkan Haliloğlu (Kimya / Boğaziçi), E. Onur İlhan (Fizik / ODTÜ), Ali Mostafazadeh (Matematik / Koç), Nuray Sakallı (Psikoloji / ODTÜ), Alphan Sennaroğlu (Lazer Fiziği / Koç), Selami Sezgin (Maliye / Pamukkale), Alaattin Şen (Biyoloji / Pamukkale), Ali Tekçan (Psikoloji / Boğaziçi), H. Gürkan Tekman (Enformatik / ODTÜ), Emel Ulupınar (Tıp / Osmangazi).
Özay Şendir
‘Diyalektik bir şey’ olarak Lozan tartışması...
16 Mayıs 2025
Abbas Güçlü
Sosyolojik hatalar!
16 Mayıs 2025
Zafer Şahin
Sanatçılar ‘Terörsüz Türkiye’ istemiyor mu?
16 Mayıs 2025
Abdullah Karakuş
Krizler, görüşmeler ve sonuçları
16 Mayıs 2025
Güldener Sonumut
İttifak’ta görüş ayrılığı çıkmadı
16 Mayıs 2025