Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2014 Sınav Maratonu, resmen sona erdi.
Kombine LYS sınavlarının sonuncusu, dün yapıldı.
Peki, adaylar ve aileleri derin bir oh çekebildiler mi?
Evet demek mümkün değil.
Çünkü bugünden itibaren, tüm zamanları, “nereye girerim?” sorusuna cevap aramakla geçecek ve Tercih Maratonu da en az sınavlar kadar önemli.
Hatta çok daha önemli.
Nedeni de çok açık: Milyonlarca gencin geleceğini, yani kaderini, bir anlamda, bu süreçte yapılacak tercihler belirleyecek.
Bu yüzden tercihlerinizi, ne olur, son dakikaya bırakmayın ve ciddiye alın.
Hemen her yıl, kazanan öğrencilerin neredeyse yarısı, üniversite değiştiriyor.
Bu da onlara en az iki yıl kaybettiriyor.
Ayrıca mezunların üçte ikisi öğrenim gördükleri alanlarda değil, farklı alanlarda çalışıyor.
Sakın siz de bu duruma düşmeyin.
Bu süreçte siz, bir an önce, ne okuyacağınıza karar verin, işin teknik yönünü hep birlikte yaparız.
Hangi üniversite, hangi meslek, hangi kent, hangi burs olanakları size en uygun olanı, hangisi çok daha iyi gelecek vaat ediyor ve en önemlisi de sıralamanın nasıl olacağına yönelik tüm ayrıntıları tek tek sizlerle paylaşacağız.
Milliyet dünden bugüne üniversite adaylarını hiç yalnız bırakmadı. Bu yıl da bırakmayacak.
Milliyet Tercih Rehberi sayfalarında aradığınız her türlü ayrıntıyı bulabileceksiniz. Artık bir gelenek haline gelen Türkiye’nin en kapsamlı Üniversite Tercih ve Tanıtım Rehberi’ni de temmuz başında Milliyet’le birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.
100 sayfalık üniversiteler rehberinde eski yeni, devlet vakıf, tüm üniversiteler yer alacak, ayrıca tercih sıralamasının püf noktalarını ve burs olanaklarını da bulabileceksiniz...
Yaz boyunca Milliyet’in tercih ve kayıt sayfaları da aynen devam edecek ve size özel çok önemli ayrıntılar yer alacak. Gün içerisindeki anlık gelişmelere ise www.egitimajansi.com adresinden ulaşabilirsiniz...
Yıllarca sınavlara hazırlandınız, onun heyecanıyla zor dönemler geçirdiniz ama işte hepsi bitti, gitti. Birkaç ay daha sabredin ve hayalinize kavuşun, ondan sonrası çok daha kolay geçecektir.
Emeklerinizin karşılık bulmasını diliyoruz...