Nihal Candan masalları!

2 Mayıs 2024

“Herkes hata yapar da insanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız? Terörist değiliz ki biz.” 

26 Nisan’da sağlık sorunu gerekçesiyle tahliye edilmesi tartışılan Nihal Candan’ın Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajdan bu sözler... 

‘Olgu’nun yerini ‘algı’nın almasını isteyenlerin klasik taktiğidir bu. 

Sosyal medya fenomeni kardeşler, insanlar onlardan nefret ettiği için hapse girmedi. 

Nihal Candan, “Terörist değiliz ki biz” dedi. Bu konuda haklı, çünkü Bahar ve Nihal Candan, ‘terör’den değil ‘adi suç’tan tutuklu! 

“Bahar ve Nihal Candan neden tutuklandı?” sorusunun yanıtı özetle şu: 

“İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2021’den itibaren ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale ile aldıkları otomobilleri piyasa değerinin yarısına sattıklarını söyleyerek insanları dolandıran çeteye operasyon yaptı. Dolandırıcılık çetesinin lideri olduğu

Yazının Devamı

‘Ölümcül hasta’ kuaföre mi gitti?

30 Nisan 2024

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan, ‘Suç Gelirlerini Aklama’ iddiasıyla 16 Kasım 2023 tarihinde tutuklandı.

Tutuklandıkları davanın duruşmaları başlamadı, ama Nihal Candan, 26 Nisan 2024 tarihinde tahliye edildi.

Aynı gün aynı suçtan tutuklanan iki kardeşten biri hâlen hapisteyken, diğeri nasıl özgürlüğüne kavuştu?

Tutukluluğunu protesto amacıyla yemek yememeye başlayan Nihal Candan, zamanla 37 kiloya düştü. Avukatının söylediğine göre cezaevinden her gün hastaneye götürülen Nihal Candan, doktorun kesin yatış vermesine rağmen buna karşı çıktı. Nihal Candan’ı bu konuda babası da ikna edemedi.

Candan, son kez kaldırıldığı hastaneden cezaevine dönmedi. Candan, doktorların ‘Bağışıklık sistemi çökmek üzere’ raporu üzerine tahliye edildi.

Anoreksiya nedeniyle cuma günü cezaevinden çıkan Candan, ilk hafta sonunu güzelleşmeye ayırdı. Kuaför yolunda Kanal D’den Buse Özdemir’e özel açıklamalarda bulunan Candan’ın sağlığı da keyfi de yerindeydi.

Yaşadığı ciddi sağlık sorun

Yazının Devamı

Valilik izin verdi DEM engelledi!

28 Nisan 2024

18 Mayıs’ta Diyarbakır Nevruz Park’ta yapılacak ünlü şarkıcıların sahne alacağı, müzikseverlerin hiçbir ücret ödemeden izleyecekleri ‘Rams Müzik Festivali By Mr DossoDossi’ iptal oldu. Çünkü Diyarbakır’ın DEM Partili Büyükşehir Belediyesi’nden izin çıkmadı... 

Rams ve Dosso Dossi Holding iş birliğiyle gerçekleştirilecek konserin iptal duyurusunu Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, sosyal medyasından yaptı. Eraslan, etkinliği başka bir şehirde yapacaklarını söyledi. 

‘Mr. Dosso Dossi’ adıyla DJ setinin başına geçerek, Türkiye’nin pek çok yerinde açık hava konserleri düzenleyen Hikmet Eraslan, ulusal ve yerel sanatçıların halk ile ücretsiz olarak buluşmasına sağlayan bir iş insanı... 

Gerekçesiz yasak 

Şimdiye kadar Doğubayazıt, Şırnak ve Harran’da düzenlediği konserlerle Türkiye’nin gündemine oturan Eraslan’ın dediği şu: 

“Amacım, özellikle Anadolu’da sanat ve müziği ulaşılır kılmak. Müziğin

Yazının Devamı

maNga grubundan çağrı var: Keşke bir kadın DJ olsa da konserlerde bize eşlik etse

28 Nisan 2024

Yağmur Sarıgül’ün çalıştığı gruptan kovulunca 22 yıl önce kurduğu maNga, ilk albümlerini 2004’te çıkardı. O yüzden maNga, “20. Yıl Konserleri”ni veriyor şu ara…

Ferman Akgül’ün solistliğini yaptığı, kurucu üye Yağmur Sarıgül’ün elektro gitar, Cem Bahtiyar’ın bas gitar, Özgür Can Öney’in davul çaldığı grubun üyeleriyle Kulis Maslak’ta buluştuk.

maNga’dan Ferman Akgül’le oğlum Yağız’ın da kadrosunda olduğu “Küçük Prenses” oyunundan tanışıklığım vardı. Grubun diğer üyeleriyle röportaj vesilesiyle ilk kez bir araya geldik ve keyifli bir sohbet ettik.

- Sohbete grubun solistinden başlayalım mı? Ferman Akgül’ü okurlarımıza da tanıtmak istesem…

 Mimarlık okudum, sinema yüksek lisansı yaptım ama müzik çocukluğumdan beri hayatımda. Anne tarafım hep ozan, büyük dedem Aşık Veysel’in saz arkadaşı. Sivas Şarkışlalıyım çocukluğumdan beri hep evde türkü söylenir ama gençler rock dinler. Böyle bir

Yazının Devamı

Dilan Polat’lı şova inceleme

27 Nisan 2024

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat’la eşi Engin Polat, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, haklarında ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet’ suçlarından yürütülen soruşturma sonunda 5 Kasım 2023’ten bu yana hapiste... Dilan Polat, Banu Parlak’ın güzellik merkezinin 1 Ekim 2023 tarihinde kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kapsamında 25 Nisan’da yargı karşısındaydı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat sekiz yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor bu davada. Dilan Polat hakkında, cezaevine girmeden önce sosyal medya fenomeni A.A.’ya küfredip, ölüm tehdidinde bulunduğu için açılan bir dava daha var. 

Hakkında üç ayrı dava bulunan Dilan Polat henüz sanık, hükümlü değil. Çünkü hakkındaki hiçbir dava sonuçlanmadı daha... Üç davada yargılanan Dilan Polat için ‘beraat’ kararı da çıkabilir, hepsinden ya

Yazının Devamı

CEO’nun kibri markayı bitirdi

25 Nisan 2024

Sosyal medyanın ne denli etkili ve de nasıl tehlikeli bir mecra olduğunu gösteren tipik bir örnek bu: Bir müşteri satın aldığı çikolatanın küflenmiş olduğunu markanın CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketleyerek Linkedin’de paylaştı. Patiswiss CEO’sunun, “Bu ürünler asla küflenmez biliyor musun?” diye başlayıp, “Karşında dev MİGROS ve biz varız” diye devam eden kibirli yanıtı sosyal medyada büyük tepki gördü. Tunaoğlu’na tepkiler X’te ‘Trend Topic’ olunca Migros ve CarrefourSA, Patiswiss’in ürünlerini satıştan çekti ve sonrası çorap söküğü gibi geldi. 

CEO’sunun sosyal medyadan müşterisine hakareti 20 yıllık bir çikolata markasını bir günde bitirdi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun, Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurması bile tepkileri durdurmadı. 

“Aile şirketlerinde istifa olmaz” diyen sosyal medya kullanıcıları, Tunaoğlu’nun ipliğini pazara çıkarana kadar peşini bırakmadı. Haksız da sayılmazlardı.

Yazının Devamı

Türk ‘Romeo’  Yunan 'Juliet'

23 Nisan 2024

Türk ve Yunan sanatçıların aynı sahnede buluşması düne kadar imkânsızdı, ama bugün mümkün oldu bu... Çünkü iki ülke yöneticileri arasında başlayan diyaloglar, Ege’nin iki yakasını gerilimden kurtarıp, ılımlı bir iklime soktu. Geçen temmuzda Litvanya, Vilnius’taki NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Türk–Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına inanıyorum” dedikten sonra ne oldu?

7 Aralık 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’yla birlikte Yunanistan’a gitti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs’ta Türkiye’ye iade-i ziyaret yapacağı ve 10 Yunan adasına gitmek isteyen Türk

Yazının Devamı

Türkan Şoray’dan güldüren anılar

21 Nisan 2024

1987 yapımı ‘Bir Atıf Yılmaz Filmi’ olan ‘Hayallerim Aşkım ve Sen’in restore edildikten sonraki ilk gösterimi geçtiğimiz cuma akşamı Atlas Sineması’nda yapıldı. 43. İstanbul Film Festivali’nin (İKSV) ‘Dünden Bugüne Türk Klasikleri’ kapsamındaki gösterimine katılanlar arasında iki önemli isim vardı. Bunlardan biri filmdeki başarısıyla 24. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülü alan Çetin Tunca, diğeri Antalya Altın Portakal Film Festivali, Cezayir’de yapılan Akdeniz Ülkeleri Film Festivali’nin yanı sıra Sinema Yazarları’nın filmdeki performansı nedeniyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ seçtikleri Türkan Şoray’dı.

Sahneye davet edilen film ekibinden Çetin Tunca, kısa bir konuşma yaptı, kurgucu Mevlüt Koçak hiç konuşmadı. Sahneye davet edilince seyircilerin ayakta alkışladığı Türkan Şoray ise ‘Hayallerim Aşkım ve Sen’e dair oldukça renkli anılar anlattı.

Türkan Şoray öncelikle, Atıf Yılmaz’ın sinema

Yazının Devamı