Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Elazığ depreminde yaralı kurtulan Dürdane Aydın’la yapılmış söyleşinin 37 saniyelik bir bölümünü izledim sosyal medyada…  

Sürsüre Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazından Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmud’un kendisini elleriyle kazarak çıkardığını anlatan, dünkü buluşmalarında ise gözyaşlarını tutamayan kadının söyledikleri şunlar: 

“Eşimin (Zülküf Aydın) sadece ayağı üstüne kapı, tahta falan düşmüştü. Ben belden aşağı komple betonların arasındaydım. O Mahmut dediğim çocuk biz hani Suriyelilere taş atardık ya tırnaklarıyla kazıya kazıya, elleri paramparça beni oradan çıkardı. Elleri paramparça oldu. Ölsem o çocuğu asla unutmam. Buradan ilk çıktığım zaman da arayıp, bulacağım o çocuğu. AFAD ekiplerinden de değildi, sivil olarak gelmişti. Ben çıkana kadar orayı tırnaklarıyla kazdı, beni oradan çıkardı.” 

Haberin Devamı

Bu olaydan çıkardığım ders şu:  İnsanlar arasındaki; ırk, din, mezhep, dil ve deri rengi farklılıklarının önemi yok. 

Önemli olan tek şey, o kişi “iyi insan” mı yoksa “kötü” mü? 

İyiliğin de, kötülüğün de dini, milliyeti yok çok çünkü… 

DEPREMDE BİR İNSANLIK DERSİ

MIAMI NUSRET, MIAMI HERALD’A HABER OLDU

Fişin üstündeki tarih 28 Aralık 2019… Olayın “Miami Herald”da haber olarak çıktığı tarih 9 Ocak 2020… Merak edenler internet sitesine girip, görebilirler bu haberi…

“Miami Herald’daki haber ne ki, ilgilendirsin bizi?” diyorsanız, açıklayayım.

Habere göre Duane Miranda adlı bir müşteri “Salt Bae” olarak bilinen Instagram fenomeni Nusret’in Miami’deki restoranına gitti.

Yemeğin sonunda masaya 5 bin 12 dolar hesap gelince müşteri itiraz etti.

Miranda, fişte karşısına 2 bin dolar yazan altın sarılı et (Golden Tomohawk  Altın Kafes) sipariş etmediğini, masaya geldiğinde şovun bir parçası sandıklarını ve fiyatı konusunda uyarılmadıklarını söyleyip, parasını ödemek istemedi. Bunun üzerine Miami Nusret’in yöneticileri polis çağırdı.

2 bin dolarlık et

Duane Miranda, gelen polislere, “Et masaya getirildiğinde parıldadığını gördük. Garsonlara bunu yemenin güvenli olup olmadığını sorduk, ‘Güvenli’ dediler, ama 2 bin dolar olduğunu söylemediler” dedi.

Haberin Devamı

Nusret Gökçe’yi okurlarına, “Instagram’da baştan çıkarıcı bir şekilde etleri tokatlayarak, dilimleyerek ve tuzlayarak ünlenen restoranın sahibi Türk Şef” diye tanıtan Miami Herald, haberde Nusret’in hesaba itiraz eden müşteriler için 12 kez Miami polisine başvurduğunu yazdı.

Miami Herald’ın telefonla ulaştığı Nusret Miami’nin müdürü Oğuz, “Bizde her şey açık ve net. Menüde fiyatlar açıkça belirtiliyor” dedi.

Polis gelince itiraz ettiği hesabı ödemek zorunda kalan Duane Miranda, Nusret’ten intikamını sosyal medyasından aldı. Miranda, 5.012 dolarlık yemek fişini paylaştığı sosyal medyasında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yla fotoğrafı yüzünden olsa gerek Nusret için, “Komünist sever … parçası” diye yazdı.

DEPREMDE BİR İNSANLIK DERSİ

DEPREMDE BİR İNSANLIK DERSİ

GÜNÜN SÖZÜ

“Ayrı ayrı birer ahlaksız yaratık olan insanlar, bir araya gelince namuslu kişiler olurlar.” (Montesqieu)