Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evet, biz kendi kendimize Bodrum’un yükselişi, Alaçatı’yla rekabeti, eski popülaritesini kaybedişi, yeniden yükselişi konularını işlemeye bayılıyoruz.

Her yaz Bodrum ile ilgili söyleyecek çok şeyimiz oluyor.

Ama ne yazık ki yabancılar Bodrum’u çoktan keşfetmiş olmalarına rağmen son yıllarda politik gerginlikler ve terör korkusu nedeniyle uzak duruyorlardı.

İşte o yüzden, geçen yıl TAV Bodrum’da yabancı gazetecileri ağırladığında çok sevinmiştik.

Bu hafta ise Londra’nın en çok okunan gazetesi Evening Standard’ın dergisinde ‘Kaçış’ sayfasında ‘Bodrum’a geri dönüş’ başlığını görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam.

Haberin Devamı

BODRUM’UN GERİ DÖNÜŞÜ

“Amanrüya’da kalın, Mandarin Oriental’da spa’ya gidin, Gümüşlük Limon’da ve Türkbükü Miam’da yemek yiyin, Maça Kızı’nda içki için diye tüyolar” veriyor.

Bu yılın iki önemli açılışı Six Senses Kaplankaya ve Bodrum Edition otelden de bahsediyor.

1 milyon tirajı olan yabancı bir gazetenin ekinde, bırakın Bodrum’a methiyeyi, sadece bahsetmek bile yeterince iyi bir tanıtım.

Görüyoruz ki Bodrum yurt dışında bir kez daha yükselişe geçti.

Tabii bunda, sezon başında Sahir Erozan’ın Maça Kızı’nda Londra’dan birçok önemli ismi ağırladığı partinin de etkisi çok.

Şimdi yavaş yavaş atılan tohumların meyvesini topluyoruz.

Bu gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Cate Blanchett hangi mücevher markamızı tercih etti?

Ocean’s 8 filmi oyuncuları tam kadro Graham Norton’ın talk show’undaydı. Oyunculuğuna hayran olduğum Cate Blanchett’i izlerken, ister istemez önce boynundaki nazar boncuğu göz’e takıldı gözlerim.

Biraz daha dikkatli bakınca boynunda bir de kılıç kolyesi gördüm ve tabii kulaklarında kılıç küpeler.

BODRUM’UN GERİ DÖNÜŞÜ

Şaşırdım, hepsi son derece tanıdık geldi bana.

Bee Goddess’ın ‘Eyelight’ ve ‘Sword of light’ koleksiyonları olduğu için. Bee Goddess, Ece Şirin’in mücevherin maddi değerinden çok ruhsal değer taşıması gerektiğine inandığı için kurduğu ve sembollerle işlediği mücevher markası.

Ece, Microsoft, Coca Cola gibi büyük şirketlerde kurumsal hayatını bırakıp kendi hayallerinin peşinden gidiyor.

Haberin Devamı

Şimdi ise yerli bir markanın uluslararası başarısı diye konuşuyoruz Bee Goddess’ı.

Londra pazarına girişi Harrods’ta mücevher katında başlıyor, daha sonra 4. kattaki Fashion Lab’de dev bir corner daha açıyorlar.

Üstelik Harrods satışlardan o kadar memnun kalıyor ki davetinin süresini de uzatıyor.

Harrods gibi dev bir mağazada böyle bir metrekareye ulaşmak da, bu kadar geniş bir koleksiyonu sergileyebilmek de müthiş.

Şimdi, Cate Blanchett gibi bir dünya starı tarafından, binlerce mücevher markası arasından, Bee Goddess sembollerinin tercih edilmesi de önemli bir başarı.

Gurur duyuyoruz.

BODRUM’UN GERİ DÖNÜŞÜ