Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hızlı geçen bir yazdan sonra şehre döndük. Şimdi sırada bizi heyecanlandıran açılışlar, partiler, etkinlikler var. Hızlandırılmış bir tura çıkıyoruz

Birkaç ay önce Leyla Alaton’un evinde ArtInternational’ın kurucusu Sandy Angus ile tanışma fırsatım olmuştu. “İstanbul’da üç sanat fuarı var; ARTİST, Contemporary İstanbul ve ArtInternational. Bu şehir üç fuara da yeter!” diyerek şaşırtmıştı Angus. 26-28 Eylül’de güncel sanat fuarı ArtInternational için ikinci kez İstanbul’da olacak. Fuar Ortadoğu ve Rusya’dan önemli koleksiyonerleri İstanbul’da buluşturacak. Partileri de en az fuar kadar konuşulacak. Halas’taki ArtInternational partisi, IstanbulArtNews’un
La Petite Maison’daki partisi, Çiğdem Simavi’nin daveti...

Konserden önce Gaga partisi
Lady Gaga “artRAVE: the ARTPOP Ball” turnesiyle ilk kez Türkiye’ye geliyor diye heyecanlıyız. Konsere sayılı günler kala eğlenceli bir ısınma partisi var. Mert Vidinli’nin ev sahipliğindeki The Art Pop
Ball - Lady Gaga partisi 9 Eylül’de Beşiktaş’taki Four Seasons’da. Partinin sürprizi ise Zeynep Tosun’un Lady Gaga’dan ilham alarak yaptığı tasarımlar.

Alain de Botton’dan hayat dersleri
Hayat Bilgisi okulundan sonra şimdi de The School of Life, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde açılıyor. Okulun kurucusu Alain de Botton, 13 Ekim’de İstanbul’a gelecek ve Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde bir konuşma yapacak. Biletler henüz satışa çıkmadı ama şimdiden belli çıkar çıkmaz tükeneceği.
Botton’u İKSV Salon’da dinleme fırsatım olmuştu. Yazılarında olduğu kadar konuşmalarında da başarılı olduğunu orada görmüştüm. Botton’a yetişemezseniz de üzülmeyin. “Hayat için iyi fikirler sunan kültürel bir girişim” olarak özetledikleri The School of Life’ta
“Aşkı nasıl zinde tutarız?”, “Sevdiğimiz işi nasıl buluruz?”, “Tek başına nasıl zaman geçirilir?” gibi ilginç dersler var. Akademik kadroda Ece Temelkuran, Serra Yılmaz gibi isimler dikkat çekiyor.

Sahtesinden sonra gerçeği geliyor
Geçen yıl Tophane-i Amire’de gerçekleşen sahte Miro sergisinden sonra Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Joan Miro’nun kapsamlı bir sergisini getiriyor. Miro’nun olgunluk dönemine odaklanan “Joan Miro. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” sergisi 23 Eylül -
1 Şubat tarihlerinde.

Haberin Devamı

Yağmura rağmen Tarkan
Tarkan bu geceyle birlikte tam dört gece daha Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda. Şaşıracaksınız, yağmur çamura rağmen bir tek kişi bile konserden vazgeçmiyor.

Haberin Devamı

Kırmızı tabanlar hazır mı?
Ayakkabıların altını tesadüfen kırmızı ojeyle boyayarak yarattığı çılgınlıkla tanıdığımız Christian Louboutin geliyor. Louboutin hayranları 15 Eylül’de Nişantaşı mağazasında buluşacak. Nişantaşı kaldırımları her zamankinden de daha çok kırmızı taban görecek.

Nerede eğleniyoruz?

Öne çıkan mekanlar belli. Lucca’nın yeri ayrı. Her gece tıklım tıklım. Bu kalabalığa rağmen harika yemekler ve iyi servis şaşırtıyor. Lucca çıkışı ise Pizza Emirgan’a geçiliyor. Gizli Kalsın ya da Pizzacı olarak da bilinen gece kulübünde her gece canlı müzik var ve aklınıza gelebilecek tüm oyuncular burada. Hatta zaman zaman sahneye çıkıp şarkı da söylüyorlar.
Nispeten yenilerden ise Karaköy’de Colonie, Teşvikiye’de Nopa, Zorlu Center’da Cantinery, Maçka’da La Petite Maison, Etiler’deki Fenix ve Kuruçeşme’de &The Bar hâlâ popüler.

Haberin Devamı

Heyecanla bekliyoruz

Babylon Asmalımescit’te bir tamirhanede açıldığında burası İstanbul gece hayatı güzergahları arasında bile değildi. Bir konser mekanı kısa zamanda tüm semtin başka bir havaya bürünmesini sağladı. Şimdi aynı şey Bomonti için geçerli olacak. Üstelik bu sefer sadece Babylon da değil, Doğuş Grubu’nun diğer restoranlarından şehrin önemli tasarım ofislerine kadar birçok farklı parçası olacak Babylon Bomonti projesinin. Ekimde açılması bekleniyor.