Didem Özel Tümer

Didem Özel Tümer

didem.tumer@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir gün önce Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun gittiği Adana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Aydın’dan sonraki durağı oldu. Erdoğan’ın Adana’ya gelişi bir süre gecikse de, Adanalılar saatler öncesinde geçeceği güzergahta onu beklemeye başlamıştı. Bekleyenler de sadece AK Partililer değildi. Yol boyunca bozkurt işareti yapan, ellerinde MHP bayrağı olan çok sayıda kadın ve erkek de bekleyenler arasındaydı. İstasyon Meydanı’ndaki miting için alınan güvenlik önlemleri, özellikle de sivil güvenlik mensubu sayısı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına ve milletvekili adaylarıyla fotoğraflarının yer aldığı pankartların yanı sıra Parti Sözcüsü ve milletvekili adayı Ömer Çelik’in büyük boy fotoğrafları miting alanında yer aldı. Alanda Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla birlikte HÜDA PAR bayrakları da sallandı. Erdoğan alana gelmeden, Adanalılara milletvekili adayı Ömer Çelik seslendi. “Adana’nın evladı” olarak anons edilen Çelik’e teveccüh yüksekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaştığı duyurulduğunda ise alanda uzun süredir beklemenin verdiği yorgunluktan eser kalmadı.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun havalimanı iddiasına yanıt: ‘Adanalı ne derse biz onu yaparız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde anonslarını üstlenen danışmanı Orhan Karakurt miting alanını Cumhurbaşkanı’nın kürsüye çıkışına hazırlarken “Adana işin uzatmalara girmeyeceğini gösteriyor“ diyerek seçimin ikinci tura kalmayacağına atıf yaptı.

Erdoğan kürsüye çıktığında, Aydın’da 65 bin kişinin mitinge katıldığını, Adana’da ise katılımın 80 bin olduğunu duyurdu. Konuşmasında hemen her mitinginde yaptığı konuşma akışını ve video gösterimlerini takip eden Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan da bir süre hemen yanında yer alarak eşlik etti. Emine Erdoğan zaman zaman miting alanında hazırlanan pankartları işaret ederek okuması için eşine gösterdi.

Miting süresince Kılıçdaroğlu’nu birçok konuda eleştiren Erdoğan, Adana Havalimanı ile ilgili sözlerine de konuşmasında yer verdi. Kılıçdaroğlu’nun Adana mitingindeki “Havalimanı sorununuz var değil mi? ‘Kapatacağız’ diyorlar Adana Havalimanı’nı. Ben cumhurbaşkanı olduğumda burayı kapattırmayacağım” iddiasını hatırlatan Erdoğan, “Bizim için Adanalı ne derse odur. Adanalı ne derse biz onu yaparız” dedi.