Gözde Yener Birman

Gözde Yener Birman

gozdeyener1@hotmail.com

Tüm Yazıları

Astrolog, sosyolog ve ezoterizm uzmanı Hülya Gün, salgının gündemde kalmayı sürdüreceğini söyledi, “Ancak Nisan 2022 itibariyle tam anlamıyla normal yaşama döneceğimizi söyleyebilirim” dedi

 

Astrolog, sosyolog ve ezoterizm uzmanı olan Hülya Gün’le, en ilginç ve iddialı röportajlarımızdan birini yaptık diyebilirim. Lütfen dikkatle okuyun. İnanırsınız, inanmazsınız; zamana bırakıp izlemekte fayda var. Kadim bilgilere dayanan öngörüleri müthiş. Sevinç Pastanesi Sohbetleri’nde sizi başka yerde pek de rastlayamayacağınız bir sohbetle baş başa bırakıyorum. İyi hafta sonları...

Haberin Devamı

Bugüne kadar yaptığınız açıklamaların çoğu gerçek oldu. Kimdir Hülya Gün?

Astrolog, sosyolog ve ezoterizm uzmanıyım. Çocukluk yıllarımdaki astroloji bilimine olan merakım, aileden gelen fıkıh ve tasavvuf  ilimleriyle büyümem, sonrasında astroloji, evrensel enerji ve psikoloji bilimleri üzerine aldığım eğitimler, 13 bilim ve ilim keşişinden eğitim almak için çıktığım Fas yolculuğu, astroloji bilimi ile evrensel enerjiler üzerine araştırma ve deneyim kazanmak için yaptığım Mısır yolculuğu, eski antik yazıları okuma sanatı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ndeki eğitimlerim, eski okült bilgiler ve ezoterizm eğitimleri ve astral seyahatler, bu konulardaki bilgi ve sezgilerimin güçlenmesine sebep olmuştur.

Sizler beni ilk olarak 1993 yılında Show TV’de astroloji üzerine yaptığım programla tanıdınız. 1994’te, yine aynı kanalda, olaylı Medyumların Tartışması’nın konuklarından biri olarak magazin gündeminde yer aldım. Bir yandan astroloji ve evrensel enerjiler üzerine araştırmalarıma devam ederken,  diğer yandan yukarıda saymış olduğum tüm bu konular çerçevesinde danışanlarıma hizmet vermeye devam etmekteyim. Birçok şeyin yeniden yapılandığı, her şeyin değiştiği dönemlere geldik.  Bu sürece ilişkin öngörülerimi sizlerle paylaşmak isterim.

‘Normal yaşam Nisan 2022’de’

Kovid-19’la ilginç bir dönemi deneyimliyoruz. Normale ne zaman döneceğiz?

2021-2023 aks dönemine ilişkin, Türkiye’nin astrolojik göstergelerine bakarsak, birçok kişinin haritanın kalbini de Ay’a çevirme hatasını yapmayarak, ki bu bence çok büyük bir sapma, haritamızın kalbini güneşe doğru çevirip konumlandırdığımız haliyle elde ettiğimiz çok daha net sonuçlar üzerinden konuşalım. Ülkenin geleceğini belirleyecek olan Satürn’ün karşıt açı yapıyor olması da, hareketli bir dönem olacağının göstergesi.

Haberin Devamı

Herkesin kafasını meşgul eden en önemli gelişme Kovid-19...

Salgını, aşısı, tedavisi derken bu konuda sansasyonel ve ilginç haberler gündemimizde kalmaya devam edecek. Bildiğimizi sandığımız yanlışlar, kapalı kapılar ardındaki gerçekler, bilinen ama bilinmesi istenmeyen her şey, yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken, hem ülke hem de dünya gündemini meşgul etmeye devam edecek. Evet, Nisan 2022 itibariyle tam anlamıyla, normal yaşama döneceğimizi söyleyebilirim.

Üzerinde çok durduğunuz kristal çocuk dönemi kavramı var. Nedir bu?

Her yüzyıl, kendi içinde kristal çocuklar doğurur. Eski kadim kitaplarda bu bilgiler fazlasıyla mevcuttur. 13 kristal çocuktan bahsedilir. Müştak Baba’nın şiirlerinde ebcet (her harfin bir sayı değeri taşıması ve bu sayılarla gelecekten haber vermesi üzerine dayanan sistem) hesabına karşılık gelen 1441’de 2021 yılına, 1442’de 2022 yılına, 1443’te 2023’e ait  bilgileri bulabiliriz. Bu yöntemle 1923 yılı gelişmeleri, hatta en çok bilineni de Ankara’nın başkent olacağını söylediğidir. Sadece Müştak Baba değil, bütün bu bilgi ve öngörüye sahip kimler var diye sorarsanız... Mevlana şiirlerinde, İbn-i Sina beyitlerinde 2023 ve 2027 yıllarına ait öngörülerinde, yeni bir liderin doğuşunu anlatan, yani kristal çocuktan bahseden birçok ibareye rastlamak mümkün. Biz bu müjdeyi daha birçok kaynaktan, örneğin Rabbani’den de alabilmekteyiz. Rabbani’nin beyitlerinde, söyleşi ve mektuplarında da kaleme alınan, ilm-i nücûm (şimdi ve geleceğe dair yıldızların kuvvetli bilgisini gözleyip yorumlayabilen, o dönem için astrolog) tesfirlerine baktığımızda yeni bir lider müjdelenmektedir. Barış Manço da aslında sırrı çözen ve derinliği olan, değerli sanatçımızdır. ‘Kayaların Oğlu’nda, şifreli olarak bir matematiksel denkleme oturtarak yazdığı şiirde, açıkça bu bilgiyi orta koymuştur. 

Haberin Devamı

Peki, bugüne kadar gelmiş kristal çocuklar kimlerdi?

Geçen yüzyıla damgasını vuran Mustafa Kemal Atatürk... Atatürk, bilinenin, sanılanın aksine Kuran’ın hem Türkçe hem de Arapça içeriğine hâkimdi. Hep sözü edilen Kuran şifreleri ve diğer kadim sırlara da son derece vâkıf biriydi.

Ayrıca, yaşadıkları dönemlere damga vuran, tarihi değiştiren kristal çocukların en bilinenlerinden, İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet’i, Anadolu fatihi Alparslan’ı, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’i sayabiliriz. Kennedy gibi kristal çocuklar olduğu gibi, Hitler gibi tarihi altüst edenler de olmuştur. Ancak hepsi öngörülü, bu derin bilgilere sahip kişilerdi. Araştırmalarını ve bilgilerini bu yönde kullanarak bu sırlara vâkıf olmuşlardı.

Bu yüzyılın kristal çocuğuna gelirsek, sizler henüz tanımıyorsunuz. Türkiye’nin kristal çocuğu bu dönemde ortaya çıkıyor. Bu yüzyılın kristal çocuğu, 2027 sonrası liderlik yapmaya başlayacak. Bu noktadan sonra her şey ama her şey değişmeye başlayacak. Birçok kutsal kitapta mesihin geleceği müjdeleniyor. Bu mesih, bir Müslüman ve de Türk olacak.

Dünyada ne gibi gelişmeler olacak?

Dünyanın hâkim gücü Çin olacak ve daha da güçlenmeye devam edecek. ABD, kendi bünyesindeki sorunlarla, özellikle ekonomiyle ilgili sıkıntılarla, krizle uğraşacak. Suriye, İran tarafında tekrar asker yığma durumları söz konusu olabilir.  ABD ile Rusya arasında diplomatik sorunların başlayacağına işaret ediliyor. Özellikle hava savunma sanayisinde büyük bir rekabet de söz konusu olabilir. Merkel’in siyasetten çekilmesi sonrası seçim söz konusu olacak. Bu seçimden sosyal demokratlar galip çıkacak. Yunanistan, bizi önümüzdeki dönemlerde de yormaya devam edecek, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la ilişkilerimiz kritik bir dönem olarak işaretleniyor.