Hakan Atis

Hakan Atis

info@hakanatis.com

Tüm Yazıları

Göklerde olduğu gibi maviliklerde de ses getiriyorlar. Üç yıl önce kurulan Corendon Airlines Yelken Takımı aldıkları sonuçlarla başarılı örneklerden

Özel sektör kuruluşlarının yelken branşına yönelik ilgisi gelecek için umut veriyor. Corendon Airlines Yelken Takımı da başarılı örnekler arasında gösteriliyor. Kurum çalışanlarından oluşan yelkenciler bu yıl 20. Bosphorus Cup ve BAU Boğaz Kupası IRC 2’de güzel sonuçlar elde etti. Kurum logosunun kırmızı rengi filolarındaki modern uçakların beyazıyla birleşince Türkiye’yi çağrıştırıyor. Corendon Airlines’a ait uçakları Avrupa ve Türkiye semalarında ne zaman görsem bunu düşünürüm. Ancak onlar göklerde olduğu gibi maviliklerde de ses getiriyor. Yelken takımlarını yazmaya bu nedenle karar verdim. Corendon Turizm Grubu’nu 1997 yılında Atılay Uslu ile birlikte kuran Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Yıldıray Karaer, gençlik yıllarında lisanslı yüzücü olan bir girişimci. Bu nedenle kurumun spor alanındaki sponsorluk ağı oldukça geniş.

Haberin Devamı

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Bunlardan ilk akla gelenler, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Fraport TAV Antalyaspor, Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, Türk Korfbol Milli Takımı, Aytemiz Alanyaspor ile Muratpaşa Belediyespor Kadın Voleybol Takımları… Spor dünyasındaki kurumsal katkıları bunlarla sınırlı değil. Almanya liginde FC Nurnberg ve Fortuna Düsseldorf futbol takımları dâhil olmak üzere Bike Aid Bisiklet Takımı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güneş Arabaları Ekibi, Tahtalı Run to Sky powered by Corendon Airlines, Salomon Cappadocia Ultra-Trail ve profesyonel yol bisiklet yarışlarının önemli etkinliği Tour of Antalya’yı da destekliyor.

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Dayanışmayla örnek mücadele

Kurum kültürleri sporla iç içe olduğu için üç yıl önce yelken takımlarını kurdular. İK Direktörleri Berna Oskay başta olmak üzere tümü Corendon Airlines çalışanlarından oluşan dinamik ekip kısa sürede önemli organizasyonların müdavimi oldu. Topluma örnek olmanın skordan veya derecelerden daha önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle maviliklerde sergiledikleri centilmenliği ve medeni cesareti kutluyorum.

Haberin Devamı

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Yıldıray Karaer de Antalya’da gerçekleştirdiğimiz özel sohbette bu yönde mesajlar verdi. Yaptıkları araştırmaya göre sporun insanları iş ve sosyal yaşamlarında daha mutlu kıldığını belirten başarılı girişimci, şunların altını çizdi: “Yelken, insanların takım arkadaşlarıyla kurdukları dayanışma sayesinde doğa koşullarıyla mücadele etmesini de sağlıyor. Son derece faydalı ve mutluluk verici. Bu nedenle ailelerin çocuklarını yelkenciliğe yönlendirmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü ne kadar erken yaşta başlanırsa devam ettirilmesi o ölçüde kolay oluyor. Geçmişte yelkenle ilgilenmiş ancak daha sonra eğitim, iş veya bir başka nedenle ara vermiş kişileri de maviliklere çağırıyoruz. Ülkemiz bu spor dalında doğal özellikleri itibarıyla önemli potansiyele sahip. Yelken, kurumumuzda çalışanlarımız arasındaki iletişimi ve diyaloğu güçlendiren bir branş. Takımımıza verdiğimiz destek, çalışanlarının mutluluğunu artırmayı esas alan kurumsal stratejilerimizden biri. Onlardan mutlak başarı beklentimiz bulunmuyor. Çünkü esas hedefimiz çalışanlarımızın hayatlarına değer katabilmektir.”

Haberin Devamı

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Corendon Airlines Yelken Takımı’na maviliklerde esenlikler diliyorum. Gelecek pazar yeniden buluşuncaya kadar pruvanız neta, rüzgâr kolayınıza olsun.

Yönetim: Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, geçen ay gerçekleştirilen genel kurulda bu göreve oy çokluğuyla yeniden seçildi. Camianın sesini iç ve dış kamuoyunda duyuracak yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor: Asil üyeler; Cem Hakko, Orhan Oflaz, Deniz Çiçek, Enver Çoban, Hakan Han Özcan, Hakan Yenigün, Melih Dilikoğlu, Akif Sezer, Tolga Yağlı, Özfer Uralp, Serdar Özkaleli, Sermurat Küçükgül. Yedek üyeler; Murat Şener, Ardan Aksade, Aydın Orhan, Murat Sabah, Sinem Ergun, Sinan Aktaş, Sinem Şenol, Umur İnanç, Funda Yılmaz, Özen Aydoğan, Mehmet Müftüoğlu, Halil Türer. Her birini kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Kitap:İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar… Hayat dersi olan bu söz, 2015 yılında sonsuzluğa uğurladığımız edebiyat dünyamızın saygın kalemi Yaşar Kemal’e ait. Değerli yazarımızı İstanbul’un bozulan doğasını yansıtan “Deniz Küstü” adlı eseriyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Yapı Kredi Yayınları ve diğer kitapevlerinde bulabilirsiniz.

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri

Fotoğraf: Çeşme’de havalar uygun olduğunda denize açılmanın keyfi bir başka oluyor. Sevgili oğlum Ege ile geçtiğimiz günlerde Fener Koyu’nda alargada sohbet ederken meraklı ve sevimli dostlarımız ziyaretimize geldi. Ege’nin fotoğraf çekmeye yönelik ilgisi sayesinde ortaya güzel bir kare çıktı. Yaz günlerini çağrıştıran bu hoş görüntü eşliğinde tüm denizcilerimize sağlık ve mutluluk dolu seyirler diliyorum.

Maviliklerin çelik kanatlı yelkencileri