Kemal Biçer

Kemal Biçer

amatorun.dunyasi@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şimdi tatil zamanı, geçmişle hesaplaşma ve geleceği yeniden şekillendirme zamanı. BAL’da transfer dolu dizgin gidiyor. Sınır yok! Bazı takımlarımız geçen sezon iz bırakan futbolcuları transfer etmek için Ali Cengiz oyunlarına girdi bile. Somaspor, Sökespor, Salihli BLD ve Kütahyaspor transfere hızlı başlayıp çıtayı yükseltti. Futbolcuların ise yanına yaklaşılamıyor, Bedeller çok yüksek. HEM ELLER, HEM DE CEPLER ALEV ALDI. İnanası gelmiyor insanın. Her şey internete bağlanmış. Kaç maç oynamış? FALAN FİLAN!? Genç yetenekler, hedefi olan oyuncular ise yine açıkta kalıyor. Böyle transferlerle bir yere gelinmez. Lastik 4-5 hafta sonra patlar. Bizden söylemesi!
Amatör simsarlar türemiş; ‘‘HALLEDERİM-HALLEDERİZ’’ en çok duyulan laf ama gerisi HEP ÇALIM… Yeri geldi mi bacak arası. Unutmayın dostlar, Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayanlar bu işe baş koyanları ya ofsayta düşürür ya da topu taca atıp buharlaşır. Sizi gidiler sizi, meydanı boş buldunuz di mi? Aman ha dikkat! Zemin kaygan…

Gelelim güzel haberlere. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm amatörlere 4 ila 6 bin TL arası nakdî yardımı herkesi sevindirdi. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler… Bir de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 3200 sözleşmeli personel alımı iş arayan kardeşlerimizi heyecanlandırdı. Hayırlısı diyelim.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu sezon da amatörlere geçen yıl olduğu gibi nakdî destek veriyor. Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere Meclis Üyeleri ve emeği geçen herkese minnettarız. Bu yardımlar birçok kulüp için oldukça değerli çünkü yaralara merhem oluyor, sezonun öyle ya da böyle bitirilmesini sağlıyor.
Temmuz ayı içerisinde İzmir İl Futbol Temsilciliği seçimleri yapılacak. Şu anda Tuncay Taşpınar ve Mehmet İncu arkadaşlarımız adaylıklarını açıkladılar. Sürpriz bir ismin adaylığı da kulislerde dillendiriliyor. Hepsi arkadaşımız ve kardeşimiz. Sonuç ne olursa olsun İzmir futbolu kazanacaktır. Tüm adayların yolu açık olsun.

Bir sporcunun sezona ya da bir müsabakaya fiziksel olarak iyi hazırlanması başarı için olmazsa olmazlardan. Fiziksel antrenmanın yanı sıra zihinsel antrenmanlar da yapanların başarı oranlarının yükseldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Uzman Psikolog İzel Güleç Karpuzoğlu ‘‘Bizi korkutan karanlığımız değil ışığımızdır’’ diyerek yola çıktı ve bu yolculukta da öğrencilere, sporculara başarılı olma konusunda desteğini sürdürüyor. Kendisine sonsuz teşekkürler…
Geçici bir veda ile bizler de biraz dinleneceğiz; tüm dostlara SEVGİLER…