Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

Hyundai Assan Genel Müdürü Berkel, “Yılın ikinci yarısında da normalleşmenin getireceği olumlu havayla, yılsonunda toplam pazarın 750 bin adet gerçekleşmesini öngörüyoruz” ifadesini kullandı. Hyundai, model yelpazesine yeni Tucson’u da ekledi

Hyundai Assan, Türkiye’de de hayli popüler olan SUV modeli Tucson’un yeni neslini ülkemizde piyasaya sundu. Yeni Hyundai Tuscon, Türkiye’de 377 bin TL ile 549 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Tanıtım toplantısında pazar değerlendirmeleri yapan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yılın ikinci yarısında da normalleşmenin getireceği olumlu havayla beraber yılsonunda toplam pazarın 750 bin adet gerçekleşmesini öngörüyoruz. Ancak kur seviyelerinin istikrarlı olması ve taşıt kredi faiz oranlarının biraz daha aşağı gelmesi halinde pazarın bu seviyelere ulaşması daha olası diyebiliriz” ifadesini kullandı. Mayıs’ta geçen yıla kıyasla baz etkisiyle beklentilerin üstünde rakamların gelebileceğini aktaran Berkel, haziranda normalleşmeyle artışın devam edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bayon üretimi başladı

Salgının gidişatının sektöre olası etkilerine de değinen Berkel, “Sağlık Bakanımızın son açıklamasıyla aşılamanın eylül ayında, 18 yaş grubuna kadar gelecek olması, normalleşmenin en büyük sinyallerinden bir tanesi. Bu da üretim ve satış tarafı için son derece olumlu ve önemli. Tabii ki planlar bu yönde davam ederse bunun olmasını bekleyebiliriz” dedi.

Küresel otomotiv üretimini etkileyen çip krizinin en büyük gündemlerden biri olduğuna dikkati çeken Berkel “İlerisi için net konuşmak şu an çok zor. Fakat sektörün bu problemi atlattığını söylemek iyimserlik olur. Biz Hyundai olarak en az etkilenen markalardan biriyiz. Türkiye’de de sürekli tedarikçilerimizle irtibattayız. Yeni modelimiz Bayon’un üretimine başladık. Henüz problem yaşamadık ve olmaması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Umarım az sorunla bu süreçleri geride bırakabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

Cesur bir tasarımla geldi

Hyundai’nin başarılı SUV modeli Tucson, yeni neslinde daha cesur ve yenilikçi tasarımla sevenlerinin karşısına çıkıyor. Ön yüzündeki beş parçaya bölünmüş LED farlar ve yenilenen ön panjur, arka kısımdaki stop lambaları tasarımının en dikkat çekici yönleri arasında. Eskisinden 20 milimetre daha uzun olan Tucson’un genişliği ve yüksekliği de artmış. Aks mesafesindeki 10 milimetrelik genişleme, içeride diz mesafesinin artmasını sağlamış.

Haberin Devamı

Yeni Tucson biri benzinli, biri dizel olmak üzere iki motor seçeneğiyle geldi. Benzinli 1.6 T-GDI (180 BG) turbo motor, 48V yarı hibrit desteğine sahip. 48V destekli hibrit, 136 BG’lik 1.6 dizelde de mevcut. İki motor seçeneği de standart olarak 7 ileri DCT şanzıman ile geliyor ve dizelin 4x4 seçeneği de var. Aracın donanım listesi ise bir hayli uzun.

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

Papa ilk elektrikli otomobilini alıyor!

Ünlü tasarımcı Henrik Fisker’in kurucuları arasında olduğu Fisker, üretimine başlayacağı ilk modeli olan tamamen elektrikli Ocean SUV’un “bir numaralı müşterisi”ni açıkladı. Bu kişi, katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko olacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Vatikan’ı ziyaret eden Henrik Fisker, burada aracın fotoğraflarını Papa ile paylaştı. Papa Françesko’nun çevreye karşı duyarlılık gösteren açıklamalarından çok etkilendiğini söyleyen Fisker, aracın Papa için özel olarak modifiye edileceğini ve tavana halkı selamlayabilmesi için çıkarılabilir camekan konulacağını belirtti. Tavanda güneş enerjisi panelleri, okyanustaki plastik atıklardan dönüştürülerek imal edilmiş halılar gibi özelliklerde sahip olacak Ocean SUV, sahibine gelecek yıl Kasım ayında teslim edilecek.

Aracın piyasaya çıktığında 37 ile 39 bin dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor. Garajında çeşitli araçlar bulunan Papa, geçen yıl kendisine hediye edilen ve özel tasarlanmış hidrojenli Toyota Mirai’ye de sahip.

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

Kiralamanın gözü ikinci yarıda...

Günlük araç kiralama sektörünün ilk 4 aylık dönemini ve tam kapanma sonrası sektörün beklentilerini değerlendiren Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Sektör olarak yılın ikinci yarısından umutluyuz” dedi. 2021 yılının ilk 4 ayında ağırlık olarak şehir içi kiralamaların öne çıktığını belirten Tangün, “Bununla birlikte, aşılamanın etkisiyle az miktarda yabancı turistin geldiğini gördük. Haziran ayından itibaren aşılama oranlarının artması ve vaka sayılarının düşmesiyle hem iç hem de dış turizmde önemli bir hareketlilik bekliyoruz” diye konuştu.

Pandeminin başından bu yana ofis ve yeni araç yatırımlarını sürdürdüklerini de dile getiren Özarslan Tangün, “Geçen yıl 14 yeni ofis açarak ofis sayımızı 71’e çıkardık ve bu alana yüzde 25 büyüdük. Tüm bunları yaparken filomuzdaki araç sayısını artırmaya ve çeşitlendirmeye devam ettik. Önümüzdeki dönemde ofis sayımızı ve filomuzdaki araç sayısını artırmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.  

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

‘Yılın Otomobili’ için test sürüşleri yapıldı

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) 6. kez düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili-2021” yarışmasında sondan bir önceki etap olan test sürüşleri gerçekleştirildi. OGD üyeleri, Haziran ayındaki ikinci oylama öncesinde test sürüşü için Intercity İstanbul Park’ta bir araya gelerek, 7 finalist otomobili test etti. Dacia Sandero Stepway, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris’in test edildiği etkinlikte otomobiller yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-performans başlıkları üzerinden değerlendiriliyor.

Test sürüşünün ardından final oylaması sonucunda en fazla puan alarak kazanan aday, ödül töreninin gerçekleşeceği 22 Haziran Salı günü Youtube ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacak programda açıklanacak.  

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’

Önce Türkiye yollarına çıktı

Renault’nun, B-Sedan segmentindeki güçlü oyuncusu Symbol’ün yerini alacak yeni “Taliant”, satışa sunulacağı pazarlar arasında ilk kez Türkiye’de yollara çıkıyor. Salı gününden itibaren satışa çıkacak Taliant, küçük bir Megane Sedan’ı andıran modern tasarımı, teknolojik donanımlarıyla dikkat çekiyor. X-Tronic şanzıman ve LPG versiyonları da bulunacak Taliant, lansmana özel 167 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Dizel seçeneği olmayan Taliant’ta, 65, 90 ve 100 beygirlik 1.0 lt benzinli motor yer alıyor.

‘Normalleşme satış artışı getirebilir’