Mehmet Tez

Mehmet Tez

mehmet.tez@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul iki hafta boyunca Akbank Caz Festivali sayesinde renklenecek. İlgi çekici pek çok konser arasından kişisel tavsiyelerimi sıraladım...

- Bonobo Live, 11 Kasım / VW Arena: “Migration” yılın en iyi elektronik müzik albümlerinden biri. Caz, elektronik, downbeat alanlarında gezinen bu usta ismin performansı “epik” olur. Salonda yerinizi almaya bakın.

- Shabaka & The Ancestors, 9 Kasım / Babylon: Londra caz sahnesinin genç kuşağını temsil eden bir saksofoncu Shabaka Hutchings. Dünya ve caz alanındaki öncü oluşumlardan Gilles Peterson’ın Brownswood Records adlı bağımsız şirketinin sanatçılarından biri. Zihni, ufku açık bir caz dinleyicisinin mutlaka izlemesi gerekir.

Haberin Devamı

- Alfredo Rodriguez Trio, 14 Kasım / Babylon: Efsane soul, funk, R&B, caz ve pop prodüktörü Quincy Jones’un yapımcılığını üstlendiği “Tocororo” albümüyle gündemde Kübalı piyanist. İbrahim Maalouf, Richard Bona, Miguel Diaz gibi usta müzisyenler eşlik edecek kendisine. Vokalde, ilginç bir isim, şu günlerde kardeşiyle birlikte Ibeyi adıyla da müzik dünyasının gündeminde olan, Naomi Diaz var.

- Benedikt Jahnel Trio, 11 Kasım / Akbank Sanat: Berlin çıkışlı müzisyenin New York’ta geçirdiği müzik dolu dönemin ardından oluşturduğu trio nefis bir davul, kontrbas, piyano uyumu yakalamış. Standart bir caz sound’unun günümüz anlayışıyla ele alınmış en nitelikli, en temiz ve dolaysız örneklerinden.

- Daniel Herskedal & Marius Neset Duo, 4 Kasım /Akbank Sanat: Kuzey cazıyla ilgileniyorsanız yeni nesil Danimarkalı tuba-saksofon ikilisinin yarattığı atmosferle büyülenebilirsiniz. (Konser çıkışı ucuza İskandinavya uçuşu bakanları şimdiden görebiliyorum.)

- Nicola Cruz Live, 4 Kasım / Babylon: Fransa doğumlu Ekvatorlu prodüktör ve DJ, köklerinden etkilenerek hazırladığı canlı setlerde kesinlikle sıradan olmayan bir ortam yaratıyor. Kaliteli müzik, kaliteli işçilik...

Akbank Caz’da neleri görmeli

Bruce Dickinson Brand Week’te ne anlatacak?

Akbank Caz’da neleri görmeli

İletişim ve pazarlamaya yönelik zihin açıcı etkinliklerden biri olan Brand Week İstanbul, 6-10 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’de yapılacak. Bu yıl konuşmacılar arasında bir tanesi ilgimizi daha çok çekiyor. Iron Maiden’ın solisti, aynı zamanda pilot ve girişimci Bruce Dickinson. Konu ne diye merak ediyorsanız öğrendim: “Müşterileri hayran haline getirmek”. Başlık bu. Sanırım “fan” yani “hayran” dediğimiz kesimi ondan iyi bilen azdır çünkü Iron Maiden dünyada en sadık hayran kitlesine sahip grup olabilir. Bir de bilgi, Dickinson’ın otobiyogafisi “What Does This Button Do?”, 19 Ekim’de piyasaya çıktı. Kindle’a atıp okunacaklar listeme ekledim bile.

Haberin Devamı

Kim, nerede, nasıl?

Akbank Caz’da neleri görmeli

- Bomontiada ALT’ta kasım ayında müzik blogu Bir Baba Indie tarafından organize edilen yeni bir dizi dinleti başlıyor. Yok Öyle Kararlı Şeyler, Can Kazaz, Deniz Tekin ve Dolu Kadehi Ters Tut konuklar... Birbabaindie.com

- İngiliz yapımcı ve müzisyen Roni Size, 18 Kasım’da Zorlu PSM’de olacak. Drum’n Bass, jungle gibi türlerin çıkışında emeği olan bir efsane isim kendisi. Bu konsere gitmek bu türlere ilgi duyanlar için farz, uzaktan izleyenler için de genel kültür sayılır.

Haberin Devamı

- İsveçli alternatif sanatçı El Perro Del Mar, 25 Kasım’da Garaj’da olacak. Bence yapacak daha iyi bir işiniz yoksa kaçırmayın.

İki konser iki gözlem

-Marcus Miller: Bir mesleğin, sanatın, zanaatın, işin en üst düzeyde icra edildiğine bizzat tanık olmak kadar insanı geliştiren, ilham veren bir şey yok hayatta. Miller bize bunu hissettirdi.

-John Maus: Elektronik müzik, ne yaptığını bilen müzisyenlerce canlı çalındığında çok değişik yerlere gidiyor. Öyle ki icra eden, yaratıcısı olan dahi önceden kestiremiyor. Pek çok rock konserinden daha “rock”tı John Maus performansı.