Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1 milyon liranın üzerinde iletişim harcaması yapan TBMM Başkanlık Divanı üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen baskılara daha fazla direnemedi, Divan’dan istifasını vermek zorunda kaldı. Gerçi parayı cebine atmamış yine devlet kurumuna aktarmıştı ama belli ki sorumluluk sınırını da hayli aşmıştı.

Elif Doğan Türkmen olayı medyada, özellikle de yandaş medyada hayli geniş yer alırken benzer bir olay nedense aynı ilgiyi görmedi.

Hangi olay mı? Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın son rahatsızlığı sırasında tedavi gördüğü özel hastaneye Meclis’ten 10 kadar garsonun gönderilip ziyaretçilere hizmet sunması... Bir de, Meclis lokantasından aynı ziyaretçilere gönderilen yemekler... Garsonlar konusunda bir şey diyemeyen Kahraman’ın yakınları yemeklerle ilgili, “Özel bir kebapçı dükkânıyla anlaşmıştık, yemekler oradan geldi” şeklinde açıklama yaptılar ama... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de dün yemeklerin lokantadan gittiği duyumunu aldıklarını, konuyu araştırdıklarını söylüyordu.

Haberin Devamı

“Yüzden fazla porsiyon” olarak dillendirilen bu yemeklerin parası nereden, kimin cebinden ya da hangi fasıldan ödendi? Madem milletvekillerinin harcamaları mercek altına alındı bu da açıklanmalı. Tabii ki, Meclis’in bir türlü açıklanmayan araç ve benzin masraflarıyla hastane ve ilaç harcamaları da...

Turpun büyüğü o heybelerde çünkü...

Promosyon geldi!

Emeklilere promosyon (özendirme) başlıyor diye aylardır umut saçılıyordu. Nihayet referandum öncesi promosyon müjdesi verildi.

SGK ilk anlaşmayı TCZB (Ziraat Bankası) ile imzaladı.

Peki ne oldu? Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen’in deyimiyle...

- Dağ fare doğurdu...

Yapılan protokole göre emeklilere 3 yıl TCZB’de kalma taahhüdü karşılığında bir defada 300 - 450 TL arasında değişen miktarda özendirme ödemesi yapılacak...

Koşul olarak, emekli, bankanın kredi kartını kullanacak... Ve en az iki ödeme talimatı verecek. Tabii çok muhtemelen havale, fatura, elektrik makbuzu, aidat gibi ödemeleri de ister istemez banka üzerinden yapacak. Ziraat Bankası bu tür ücretlere ve komisyonlara 2017’nin başından itibaren yüzde 100 zam yaptı.

Haberin Devamı

Böylece 1.000 TL aylık alan emekliye ayda 8.33 TL promosyon ödeyecek olan banka; emeklinin (kira/yönetim giderleri/su/elektrik/telefon/TV/internet vb.) gibi otomatiğe bağlanmış ödemeleri karşılığında onun iki üç katı (ücret/komisyon) gelirini düzenli olarak tahsil edecek...

Bir başka deyimle, kaşıkla verip kepçeyle alacak.

Mahmut Esen, emeklilerin banka seçiminde acele etmemesini, biraz daha bekleyerek en avantajlı bankayı seçmesini öneriyor.

AKİF

DEMİR

Yüzlerce yeni cezaevi inşa ediliyor!
Marşın yeni versiyonu:
“Demir parmaklıklarla ördük anayurdu dört baştan”…

HALİFE

Türkiye’nin halifelik sistemine geçmesini AKP’den çok Batılılar istiyor.
Çünkü halifeye Mondoros’u ve Sevr’i bile kabul ettirdiler.

DAR

Satılamayan kurumlar Varlık Fonu’na devrediliyormuş.
Memleketin “varlıkları” yerine,
“darlıklarını” yok etmek için çalışılsa dünyanın süper gücü olmuştuk!

Akif Kökçe

ÇİKO!

“Referandumdan ‘hayır’ çıktığının ertesi günü elimize çikolata kutularımızı alıp AKP’ye gideceğiz. Gerilime artık son verin, gelin bundan sonra parlamenter sistemi nasıl güçlendireceğimizi konuşalım, diyeceğiz.”

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dün düzenlediği basın toplantısında bunu söyleyince toplantıyı izleyen gazeteci yanındaki meslektaşın kulağına eğildi;

- Çikolata kutusuyla gitme fikri iyi de, dedi, kutuyu alanlar altına bakıp başkaca bir şey göremezlerse büyük hayal kırıklığına uğrayabilirler.

Malum, çikolata kutusu denince çikolatadan çok kutunun altına zulalanmış dolarlar geliyor artık akla...

Mezarlık kapılarına yazılan...
“Her canlı ölümü tadacaktır”
sloganı...
Artık hapishanelerin kapısına da yazılmalı:
“Her canlı bir gün hapishaneyi tadacaktır”

BRAVO

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatmış. Şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik memuru bindiriliyor, memur yolda sürücü hatalarını not ediyor, varılan noktada resmi polisler aracı çeviriyor, hatalar hesaplanıp cezaya dönüştürülüyor.

Son derece yararlı bir uygulama. Umarız sistem şehir içindeki taksilere de uygulanır, mesleğin adını batıran şoförler bu şekilde cezalanıp caydırılır.