Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Marvel’ın en önemli serilerinden “X-Men”in yeni ve dokuzuncu filmi “X-Men: Apocalypse”, bir kez daha sevilen kahramanlarla izleyiciyi buluşturuyor. Yönetmen koltuğunda ise ilk üçlemenin ilk iki filminde ve bu filmin öncülleri “X-Men: First Class”, ”X-Men: Days of Future Past”te de imzası bulunan Bryan Singer oturuyor.

X-Men kıyameti durduruyor


Önceki iki filmde olduğu gibi ilk üçlemenin kahramanları Charles Xavier ve Magneto’nun gençliğinde geçen filmde adında da yer alan Apocalpyse, dünyanın ilk mutantı. O ve dört sadık adamı, binlerce yıl süren uykularından uyanırlar. Buldukları dünya Apocalpyse’i memnun etmez ve onu kıyamet planları yapmaya iter. Profesör Xavier’in öncülüğünde bir grup da onları durdurmaya çalışacaktır.

Çizgi roman uyarlaması serilerinin seviye açısından en tutarlı serilerinden biri olan “X-Men”in yeni halkası “X-Men: Apocalypse”, öncüllerinden daha zayıf eleştiriler aldı. Ancak çizgi roman uyarlamalarının en heyecan verici serilerinden birinin yeni filmi olduğu için hayranları için serinin her filmi gibi ilgi çekici olacaktır.

Haberin Devamı

“X-Men: Apocalypse”
Yön.: Bryan Singer Oyn.: James McAvoy (Profesör Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr / Magneto), Jennifer Lawrence (Raven / Mystique), Nicholas Hoult (Hank McCoy / Beast), Oscar Isaac (En Sabah Nur / Apocalypse), Rose Byrne (Moira Mactaggert)
Sen.: Simon Kinberg
Gör.: Newton Thomas Sigel Müz.: John Ottman

Black’ten yeni ikili

X-Men kıyameti durduruyor

Shane Black “Cehennem Silahı”nın senaristi ve 2005 yapımı “Kiss Kiss Bang Bang”in yönetmeni olarak tanınıyor. Yeni filmi “İyi Adamlar / Nice Guys” komedi türünde. Başrollerini Russell Crowe ve Ryan Gosling’in paylaştığı, 1970’lerde geçen film, iki dedektifin eski bir porno yıldızının intiharını araştırırken en tepelere uzanan bir yozlaşmayı ortaya çıkarması üzerine. “İyi Adamlar”ın aldığı eleştiriler Black’in bir kez daha diyalog yazmadaki ustalığını kullandığına işaret ediyor.

Haftanın diğerleri

- Bu haftaki yerli filmlerden biri yönetmenliğini Mehmet Eryılmaz’ın üstlendiği dram “Misafir”. Geçen yılki Antalya Film Festivali’nde yarışan, oyuncu kadrosunda Zümrüt Erkin, Tamer Levent ve Ayten Uncuoğlu’nun bulunduğu film, bir anne kız ilişkisine odaklanıyor. Diğer yerli film ise Doğa Can Anafarta’nın yönettiği, oyuncu kadrosunda Büşra Çubukçuoğlu, Funda Ersin ve Murat Onuk’un yer aldığı korku türündeki “Alamet-i Kıyamet: Tarikat”.

- Anna Muylaert’in yönettiği, bu yıl Brezilya’dan Oscar aday adayı olan “Annemle Geçen Yaz / Que Horas Ela Volta?”, bir evin hizmetçisinin kızının annesinin yanına gelmesinin sınıf farklılıklarının sınırlarını sorgulatması üzerine.

- Hindistan yapımı “Yakışıklı Rocky / Rocky Handsome”, Nishikant Kamat’ın imzasını taşıyor ve sekiz yaşında bir kız çocuğunu kaçıran mafyanın peşine düşen bir adamın hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı

X-Men kıyameti durduruyor


- Sean Mewshaw’un yönettiği romantik komedi “Başımın Belası / Tumbledown”ın başrollerinde Rebecca Hall ve Jason Sudeikis var. Film, ünlü folk şarkıcısı kocasının ölümüyle baş etmeye çalışan bir kadının hayatına giren New York’lu bir yazarı konu alıyor.

- Singapur ve ABD ortak yapımı korku filmi “7. Gün / The Offering”, kız kardeşinin gizemli ölümünü araştıran bir gazetecinin yaşadığı dehşet verici olaylar üzerine.

Haberin Devamı

HAFTANIN YENİSİ

TERS YÜZ


Oscar ödüllü Pixar animasyonu, bir çocuğun beynindeki duyguları karakter olarak seçiyor. “Ters Yüz”, geçen sezonun sinema olaylarından biriydi.