Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nerede o bir ömürlük evlilikler, iyi günde kötü günde başını bir yastığa koymalar? Vazgeçmek neden bu kadar kolay hale geldi, bize ne oldu dersiniz?

Boşanmalar hep vardı da özellikle şu son dönemde zinciri kopmuş bisiklet gibi gidiyor konu. Benim kuaföre adım atan her kadında aynı durumu gözlemliyorum, hepsi evliliğinden mutsuz, ha boşandı ha boşanacak halde. Bir tane mi istisna çıkmaz? Biri de demez ki, “Ay benim kocam bir tanedir”. Kuafördeki kadınları dinleye dinleye bir yastıkta kocayan çiftlere inancım kalmadı vallahi. Çoğunluk birbirini bir yastıkla boğmanın peşinde...”

Haberin Devamı

Beşinci kitabım “Süreya Kuaför Salonu”nun baş kahramanlarından Feza diyor bunları. O diyor da biz demiyor muyuz sanki? Evliliğini her türlü fırtınaya rağmen sürdürebilenlerin sayısı gün geçtikte azalıyor. Aşka inancımız azalıyor. Peki neden? Kafamıza hangi göktaşı düştü de biz bu hallere geldik?

Çok sıkıldım, boşanalım
Hayat kısa!

Boşanmak elbette ki kolay değil, hele bir de geri dönülemez şeyler yaşandıysa... Fakat eskiden bir tanıdığımız boşanırken, çevresindekiler o evliliğin bitmemesi için ellerinden geleni yapıyordu sanki. Ancak şimdilerde boşanma haberine yapılan yorumlar şu tatta, “O seni istemiyorsa sen hiç isteme. Hayat kısa!”

Ee bu hayat hep kısaydı? Siyez buğdaylı ekmek yediğimizden ömrümüz kırk beş yıl daha uzamadı ki? Ayrılıkları böylesine umarsız ve cool bir halde karşılamamız, bir takım problemler olduğuna işaret ediyor bence. Tamam, hayat kısa da çok yalnızız be dostum... Geçenlerde üç kere boşanan bir tanıdığım aynen şunu söyledi: “Dördüncü evliliğimdeki tek hedefim, evliliği sürdürebilmek olacak. Bence bu zamanda esas başarı budur!”

Çağımız, deneyimleme çağı. Her şeyi görelim, yaşayalım istiyoruz. Bunun için, mevcut hayatımızdan, düzenimizden vazgeçip dünyanın bir ucuna gitmeye bile hazırız. Ev almayıp kiralıyoruz; para biriktirmeyip harcıyoruz... Bunlar da ilişkimize sahip çıkmamıza bir engel olabilir mi sizce? Çünkü bir açıdan bakınca çok seçeneklerin var gibi duruyor da... Dikkat. O seçeneğimiz her birinin içi dolu değil. Yani Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olabiliriz.

Haberin Devamı

Kolay vazgeçmemizin nedenleri

Instagram’daki sosyal medya hesabımdan sordum, sizlerden gelen cevapları paylaşmak istiyorum zira hepsi birbirinden doğru.

- Sabırsızlık

- Tahammülsüzlük

- Yenilen kazıklar

- Saygısızlık

- Açgözlülük

- Kendini beğenmişlik

- Sosyal medya

- Seçenek fazlalığı

- Tatminsizlik

- Tüketim çılgınlığı