Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlişkide tekil takılıp “ben!” demek yerine “biz!” diye konuşanların mutlulukları daha uzun sürüyormuş

Bunu ben uydurmadım, Kaliforniya Üniversitesi araştırmış, yazmış ki farkındaysanız bu tarz araştırmalar hep Kaliforniya Üniversitesi’nin başının altından çıkıyor. Elbette ki çift olmak kavramını benimsemeden çift olunmaz fakat sürekli olarak “Biz şuraya gittik”, “Biz bunu severiz”, “Biz ondan hiç hoşlanmayız” şeklinde konuşan çiftleri siz de omuzlarından tutup hafifçe sarsmak istemiyor musunuz bazen?

Haberin Devamı

İkiyken bir olmak
Mümkün mü yârinizle yedi yirmi dört aynı şeyleri sevip aynı şeylerden nefret etmeniz? Fikir ayrılıkları da ilişkinin tatlandırıcısıdır. Ortak zevklerinizin olması şahane lakin görüyoruz, “biz” konuşmasının sonu sosyal medyada “Merve-Furkan Forever” şeklinde açılan ortak hesaplara kadar gidiyor. Yani hem konuştuklarınız hem de paylaştıklarınız ortak olacak. Öylesine derin ve sarsılmaz bir ortaklık da... Ne diyeyim, sarsılmaz inşallah. Ve siz de tekrar tekil Instagram hesabına geçmek durumunda kalmazsınız.

DİZİ MÜZİĞİ İŞİNDE PARA VAR MI?

Varmış. Alp Yenier öyle dedi. Kendisi, geçtiğimiz ay Datça’da gerçekleşen Altın Badem Ödül Töreni’nde “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinin müzikleriyle “Yılın Dizi Müziği Ödülü”nü aldı. Hatta albümü, Spotify, Itunes, Tidal, Deezer gibi dijital platformlarda çıktı. Önce Alp’le, sonra da geçtiğimiz hafta konuk olduğum Güneri Civaoğlu’nun Şeffaf Oda’sında dizi müziği de yapan Murat Evgin’le tanışmam üzerine bu konunun “kurcala beni” dediğine kanaat getirdim ve Alp’e sordum, “Ekranda dizilerin biri başlıyor biri bitiyor, peki dizi müziği piyasası nasıl işliyor?”

Dizide patron, senaryodur

Yapımcı, oyuncular akılda hep bir fikir uyandırıyormuş ama esas patron senaryoymuş ve bu aşamada müziklere başlanıyormuş. İdeal hazırlık süresi bir ay olsa da, anladığım kadarıyla Türk usulü 15 günde işi noktalamak gerekiyormuş. Dizi müziği ve film müziğini ayıran temel unsur, film müziğinin bir kereye mahsus bir iş olması, dizi müziğinin ise her hafta 140-160 dakikalık bir çalışma gerektirmesiymiş.

Haberin Devamı

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

RANA MEYHANE: Gümüşsuyu’nun hemen girişindeki modern meyhane Rana’nın manzarası nedir öyle? İstanbul Boğaz’ını gördüğümüz en romantik noktalardan biri... Öyle ki sipariş verirken kısa devre yapıp tutukluk yaşadım ama inanın, yemekler de manzara kadar güzeldi. Aklım mercimek köfte ve palamutta kaldı.

VAKKOROMA CAFE: Zorlu Center’ın içinde yeni açılan mekana, sabah kahvaltısına gittik. İçerisi ısı olarak hafif soğuk, servis yapan arkadaşlar hafif donuk, fakat yediklerimiz içimizi ısıtan türdendi. Özellikle krepleri başarılı.