Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çöpçatanlığı seven arkadaşlarımız, gözünüz aydın! Tam da sizler için yepyeni bir mobil uygulama çıktı, “Ship”. Bu sayede kimin kimle olmasını istiyorsanız teknoloji de sizlere yardım edecek...

Bi dakka ya... Benim bi arkadaşım var, Berke... Kızım tam senlik! Du bakiim bi tanıştırayım sizi!” Tanıdık geldi mi? Gelmiştir, zira mutlaka etrafınızda size birini, arkadaşınıza başka birini, o başka birine de bambaşka birini yapmak isteyen insanlar vardır. “Yedi kişinin başını bağlarsan, cennete gidersin” derler ya, hah, malum arkadaşlar da sanırım bu cümleyi gerçekleştirmek için uğraşıyorlar.

Haberin Devamı

Helal süt emmiş

Severim bu tarz insanları ve bence soyları gün geçtikçe tükenmekte. Etrafınıza bakın, kaldı mı sizi düzgün birileriyle tanıştıran? Hiç sanmam. Bu zamanda düzgün kim varsa herkes kendine saklamak istiyor. Hem de evli barklı olmasına rağmen! “Dünyanın bin bir türlü hali var” diyerek yedekli gitmek için planlar yapan zekanızı yiyeyim ben sizin! Bir arkadaşım anlatmıştı, uzaktan uzaktan çocuğun birini beğenirmiş. Çocuk bekar, benim arkadaş bekar ve hatta etrafına sorup dururmuş “Yok mu şöyle helal süt emmiş, tatlı bir insan evladı?” diye. Tesadüfen bir yıl sonra öğrenmiş ki samimi bir iş arkadaşının abisiymiş uzaktan beğendiği çocuk. Düşünün kız, kendi bekar abisinin lafını bile etmemiş iştekilere. “Bunlar atmaca, biricik abimi yerler” diye mi düşündü yoksa abisi helal süt emmedi mi, bilemem. Bildiğim tek şey, çöpçatanları koruyup kollamamız gerektiğidir.

MOBİL ÇÖPÇATANLAR

Yabana atma

Canlarım çöpçatanlarım için yepyeni bir mobil tanıştırma uygulaması çıkmış, “Ship”. Diğer mobil tanışma sitelerinde sizin kendiniz için yaptığınızı bu sefer bir arkadaşınız sizin için yapıyor “Ship”te. Yani size uygun bir aday buluyor, eşleştiriyor ve buluşmanızı sağlıyor. Sizi en yakın arkadaşınız kadar az kişinin bu kadar iyi tanıdığını düşünürsek hiç de yabana atılır bir uygulama değil bence.

Kalbimizdeki kısmet

Bu uygulamayla ilgili tek bir boşluk var, o da arkadaşlarımıza kendimizi nasıl ve ne kadar anlattığımız. Sonuçta kişiliğimizle ilgili en net bilgiye biz sahibiz ve karşı tarafa istediğimiz kadar bilgi veririz. İşte bu bilgi akışında doğru olmayan bir şeyler varsa, bizim adımıza Ship’ten birilerinin bulunması sıkıntılı olabilir, bulunanlar bize uymayabilir. Dolayısıyla isteklerimiz konusunda çöpçatan arkadaşlarımıza su berraklığında yaklaşmalıyız ki tam kalbimizdeki gibi bir kısmet çıkarsınlar karşımıza.

Haberin Devamı

Haftanın güzellikleri

KUNDURA SİNEMA: Sevgililer Günü’ne daha var ama size şimdiden orijinal bir öneri vereyim, Beykoz Kundura Fabrikası içindeki Kundura Sinema’da, 14 Şubat akşamı Audrey Hepburn’ün “Roman Holiday” isimli filmini el ele izleyebilirsiniz.

TOUCHE: Zorlu PSM içinde konuşlanan caz kulübü Touche geçtiğimiz hafta açıldı. Sadece caz da değil, komedi şovlarını da izleyecekmişiz burada. Zorlu PSM’ye alkışlar...

İSKOÇYA KRALİÇESİ MARY: Beyaz perdede Margot Robbie’yi izlemek benim için ayrı bir zevk. Sinemada tarih sevenlere bu hafta sonu için tavsiyem...